AKP’li Ömer Çelik, Sedef Kabaş’ı hedef aldı: Başlı başına ahlak yoksunluğudur

AKP’li Ömer Çelik, Sedef Kabaş’ı hedef aldı: Başlı başına ahlak yoksunluğudur

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Başlı başına ahlak yoksunluğu, pespayeliktir” şeklinde ifadeler kullanarak hedef gösterdi . Tutuklanan  Sedef Kabaş, “Örgütlü mezalimin en büyük kabusu, İyilerin dayanışması, direnişi ve cesaretidir” açıklaması yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile ilgili “Bu en son gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın yaptığı hareket kabul edilemeyecek bir davranış biçimidir. Başlı başına ahlak yoksunluğu, pespayeliktir” ifadelerini kullandı.

AKP MYK sonrası açıklamalarda bulunan Çelik, şunları belirtti:

“Bunun fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur. Bugün vatandaşlarımız Türkiye’nin her tarafında bu ahlaksız yaklaşım karşısında suç duyurusunda bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir. Muhalefet, demokrasi için zorunludur. Keşke kaliteli bir muhalefetimiz olsa. Aynı şeyler sizin genel başkanlarınıza, çalışma kurumlarınıza söylense kabul eder misiniz? AK Parti mücadelesini hukuki olarak sürdürecektir. Hakaret ve nefret siyasetine asla geçit vermeyeceğiz.”

Tutuklanan Sedef Kabaş’tan mesaj

TELE 1 yayınında “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesi ile tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın sosyal medya hesabından “Öğrendim ki, yalnız değilim… Biliyorum ki, örgütlü mezalimin en büyük kabusu, iyilerin dayanışması, direnişi ve cesaretidir” mesajı paylaşıldı.

 

Kabaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış, savcılığa ifade verdikten sonra sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla 22 Ocak’ta tutuklanmıştı.

HABER MERKEZ