Asrın Hukuk Bürosu ve ÖHD’den Şenyaşar ailesine ziyaret

Asrın Hukuk Bürosu ve ÖHD’den Şenyaşar ailesine ziyaret

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti gerçekleştiren ÖHD ve Asrın Hukuk Bürosu avukatları, “Hem ailemizin yanındayız, hem de hak arayan, adalet isteyen diğer ailelerle dayanışacağız. Onların avukatlığını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Urfa Adliyesi önünde 332’nci gününde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar ve Emine Şenyaşar’ı Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanları Bünyamin Şeker ve İlknur Alcan’ın aralarında bulunduğu avukatlar ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin konuşan ÖHD Eş Genel Başkanı İlknur Alcan, “Anayasa Mahkemesi (AYM) ve AİHM kararlarını uygulamayan mahkemelerin olduğu bir ülkede ailenin nöbeti hukukçular için ilham kaynağıdır” dedi.

‘Hepimize ilham oldu’

Türkiye’nin her yerinde adaletsizliğe karşı birçok nöbet tutulduğunu hatırlatan Alcan, “Biz avukatlar adalet nöbeti tutuyoruz. Annemizin nöbeti, Gülistan Doku’nun ailesine ilham verdi. Bugün Van’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da hasta mahpusların aileleri adalet arıyorlar ve nöbet tutmaya başladılar. Ailemizin nöbeti hepimize bu açıdan ilham oldu” diye konuştu.

Bugüne kadar Şenyaşar ailesinin yanında oldukları gibi bundan sonra da yanlarında olacaklarını söyleyen Alcan, “Hem ailemizin yanındayız, hem de hak arayan, adalet isteyen diğer ailelerle dayanışacağız. Onların avukatlığını yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Alcan’ın ardından konuşan Ferit Şenyaşar, adalet istemeye devam edeceklerini söyledi. Anne Emine Şenyaşar ise “Hani adalet, hani merhamet” diyerek yaşananlara ilişkin kendileriyle kısa bir süre nöbet tutan avukatlara bugüne kadar yaşadıkları baskıları anlattı.

 

HABER MERKEZİ