Barınamayan öğrenciler: Mücadeleye devam edeceğiz

Barınamayan öğrenciler: Mücadeleye devam edeceğiz

Barınamıyoruz Hareketi, taleplerini dile getirmek için bir araya gelerek, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Barınamıyoruz Hareketi, “Herkesin insanca barınma hakkı vardır” sloganıyla barınma taleplerini dile getirmek için İstanbul Kadıköy’de bulunan Moda Bahnesi’nde bir araya geldi.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya, Mimar Burcu Arıkan ve çok sayıda öğrenci katıldığı buluşmada sinevozyon gösteriminin ardından öğrenciler sorunlarını dile getirdi.

Barınamıyan öğrencilerden Mevlüde Ecem Öksüz, barınma sorunlarından dolayı battaniyelrini alıp sokaklara parklara çıktığını belirttti.

Öksüz, “Bize sorunları yok diyenlere sorunalrımızın neler olduğunu gösterdik. Yeri geldiğinde bize öğrenciler olmadığını söyleyenler oldu. Biz bugün buradayız sorunlarımızı dile getirmeye geldik. Hala sorunları olduğundan dolayı okula gidemeyen öğrenciler var. Fahiş kira fiyatlarından dolayı bize verilen bursla bunu gideremiyoruz. Bu sorunlar giderilene kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Gelir eşitsizliği hatırlatıldı

Barınamıyoruz Hareketine destek amaçlı gelen mimar Burcu Arıkan, “Barinamiyoruz sorunu kentleşmeyle birlikte konut üretememe sorunudur. Kentte barınma hakkımızı düşünürsek asgari ücretle çalışan biri nasıl yaşayacak? Barınma sorunu gelir eşitsizliğiyle oluşan bir sorun. Buda bize gelir ne kadar olursa yaşayacağımız sorunlarda ona göre şekilleneceğini gösteriyor. İstanbul’da birçok evin alt yapısı düzgün değil. Kısa süreli çözümler bulunuyor. Bundan çözümlerle kalıcı değil. istanbul’da yüksek kiraların yanında, deprem sorunuda var. Kira artışını yönetemiyorlar. Kirasını ödeyemediği için eve geri dönen öğrenciler var. Hepside barınma politikalarının olmamasından kaynaklı oluşuyor. Krizle birlikte konut artışlarıda oluyor” dedi.

‘Barınamama Türkiye gerçeğidir’

Barımayan oğrencilerden Yunus Emre Karaca ise, mücadele ederek sorunları çözecekelerini belirtti. Öğrencilerin yaşadıkları sorunları binlerce kişiye ilettiklerini dile getiren Karaca, şunları söyledi:

Birçok insan bize ulaşmaya çalıştı. Bu süre için kalıcı olmasada kazanımlarımız oldu. Arkadaşlarımızla nasıl bir araya gelebiliriz, bu sorunu nasıl bir mesele haline getirebiliriz diye tartışmalar yürüttük. Parklarda yattığımız süre içinde buralara geldik. Biz bu sorunu dile getirdikten sonra iktidar tarafından çeşitli ithamlarda bulunarak hedef haline getirildik. Barınamıyoruz meselesi bir Türkiye gerçeğidir. İktidar kendi alehine olan meseleler üzerine bize ‘terörist’ bunlar öğrenci değildir deyip bizi engellemeye çalıştı. Bunlar bizi cesaretle diriyor korkutmuyor. Çünkü biz doğru bir iş yapıyoruz.

 

HABER MERKEZİ