Biden’in tundra eleştirisine Rusya’dan yanıt: Türkiye’de de ormanlar yanıyor

Biden’in tundra eleştirisine Rusya’dan yanıt: Türkiye’de de ormanlar yanıyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın Glasgow’da yapılan  İklim Değişikliği Konferansı’nda yaptığı konuşmada Rusya’daki tundraların yandığı fakat Putin’in bunu önemsediği yönündeki eleştirisine Kremlin’den yanıt geldi. Kremlin  Sözcüsü “Tundra gerçekten yanıyor, ancak Kaliforniya ve Türkiye’de de ormanlar yanıyor” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘Rusya’nın iklim değişikliğini yeterince ciddiye almadığı’ yönündeki eleştirisine yanıt verdi.

Sputnik’te yer alan haber göre Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) doğrudan katılmamasını eleştirmesi ve Moskova’nın iklim değişikliğine ilişkin konulara liderlik etmediğini iddia etmesi, Peskov’a soruldu.

“Buna katılmıyoruz” diyen Peskov, “Glasgow’daki konferansın önemini kesinlikle yadsımıyoruz. Fakat Rusya’nın iklim konusundaki eylemleri tutarlı ve üstünde ciddi biçimde düşünülmüş eylemlerdir” ifadelerini kullandı.

Dmitriy Peskov

Biden’ın, kutba yakın bölgelerindeki bitki örtüsüne atıfla, “(Putin’in) tundrası yanıyor, kelimenin gerçek manasıyla tundra yanıyor. Çok ciddi iklim sorunları var, fakat bir şeyler yapma konusunda sessiz” ifadeleri hakkında Peskov, iklim değişikliğinin etkilerinin farkında olduklarını söyleyerek, Kuzey Kutup Bölgesi’nde buzların erimekte olduğunu anımsattı ve Rusya’nın pek çok ülkeye kıyasla çok daha ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

‘Türkiye’de de ormanlar yanıyor’

Kremlin Sözcüsü Peskov, “Tundra gerçekten de yanıyor. Fakat unutmayalım ki Kaliforniya ve Türkiye’de de ormanlar yanıyor, başka yerlerde de ormanlar yanıyor. Bu yangınlar, iklim değişikliğinin karşı karşıya olduğumuz sonuçlarından biri” dedi.

ABD Başkanı’nın söz konusu eleştirilerini, bu planlardan haberdar olmadığı ihtimaliyle açıklayan Peskov, “Bir araya geldiklerinde, Devlet Başkanı Putin iklim konusunda neler yapıyor olduğumuzu Başkan Biden’a anlatabilecek” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ