Buldan: Kadınlar AKP’yi rekor kaybedişle gönderecek

Buldan: Kadınlar AKP’yi rekor kaybedişle gönderecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadın düşmanı politikalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “Biz kadınlar AKP-MHP erkek düzenine rekor kaybedişi en yakın zamanda göstereceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parlamento Kadın Grubu toplantısında konuştu. HDP grubuna 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Parlamento Kadın Grubu ve çok sayıda kadın örgütü katıldı.

Toplantı, kadın mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimiyle başladı.

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bundan yıllar önce üç kız kardeş; Patria, Minerva ve Maria; Mirabel kız kardeşler yaşadıkları ülkedeki diktatörlük rejimine karşı bir direniş mücadelesi başlattılar. Onların mirasını devralan biz kadınlar her türlü zorluğa ve bedele rağmen kadın mücadelesinin bayrağını taşımaya devam ediyoruz” dedi.

‘Kadınların sarsılmaz ittifakı var’

Tutuklu kadın siyasetçilerin isimlerini sıralayarak selam gönderen Buldan, kadına karşı kurulan çoklu erkek ortaklığı karşısında kadınların da sarsılmaz bir ittifakı olduğunu söyledi. Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu ülkede her gün kadınlar katledilirken AKP iktidarının yaptığı, bu katliamları önlemek yerine kadınların yaşam anayasası olan İstanbul sözleşmesinden keyfi bir şekilde çekilmek oldu. Danıştay erkek oy çoğunluğuyla İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmeyi onayladı. Yetmedi İstanbul sözleşmesine sahip çıkan kadınları sapkın ilan etme haddini kendilerinde gördüler. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum: Başak Cengiz’e çekilen kılıcı tutan el ile kadınlara sapkın diyen dil aynıdır. Kadına karşı yönelen şiddetin dili iktidarın en tepesinden kurulmakta, bu dile güvenen erkek eli kadına kurşun sıkmakta, kılıç çekmektedir.

Üstelik iktidarın en tepesinden kurulan bu dilin kadına karşı saldırıda çoklu erkek ortakları vardır. Bu ortakları çok iyi tanıyoruz. Bunlar; erkek yargıdır, erkek kolluktur, erkek medyadır, erkek bürokrasidir. Kadını yok sayan, aşağılayan, eşit görmeyen erkek diyanetten; kadınların taleplerini görmezden gelen aile bakanlığına varıncaya kadar her yerde bu çoklu kadın düşmanı erkek zihniyetini görüyoruz. Bunları iyi tanıyoruz

Buradan bir kez daha söylüyorum. Siz de bizi iyi tanıyın. Kadına karşı şiddette kurulan bu çoklu erkek ortaklığına karşı biz kadınların da çoklu mücadelesi, güçlü direnişi, sarsılmaz ittifakı vardır.

‘AKP-MHP’yi rekor düşüşle göndereceğiz’

AKP’nin rekor kaybediş yaşayacağını ifade eden Buldan, “Peki, iktidar bütün bu acı tablonun karşısında ne diyor. ‘Türkiye ekonomisi rekor kırdı’ diyor. AKP-MHP erkek düzenini, yalanları ile beraber rekor düşüşle göndereceğiz. Rekor kaybediş ne demektir biz kadınlar bunu bu erkek iktidara en yakın zamanda göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ