Garibe Gezer protestosuna katılan tutuklulara soruşturma

Garibe Gezer protestosuna katılan tutuklulara soruşturma

Kandıra Cezaevi’nde, Garibe Gezer’in ölümünü protesto eden tutuklulara disiplin soruşturması açıldı.

Meclis Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kandıra Cezaevi’nde yaşamını yitiren Garibe Gezer’in ölümündeki sorumlular hakkında 4 gündür soruşturma açılmadığını söyledi.

Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü gün Kandıra Cezaevi’nden Garibe Gezer’in yaşamını yitirdiğini hatırlatan Danış Beştaş, “Maalesef Adalet Bakanı tek bir cümle kurmadı. Biz soruşturma açılmasını, sorumluların görevden alınmasını istedik. Sonra akşam geç saatlerinde AKP Grup Başkanvekili soruşturma başlatıldığı söyledi” dedi.

HDP’li vekil, Gezer’in ölümünü protesto eden tutuklular hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bugün Kandıra Cezaevi’nde rehin tutulan Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım ve onlarca arkadaşımız aileleriyle telefon görüşmesi yaptı. Garibe Gezer’in ölümünü protesto etmişler. Alkışlarla protesto etmişler. Hemen 24 saat geçmeden arkadaşlarımız hakkında disiplin soruşturması başlatılmış. Protesto edenler hakkında soruşturma açılmış. Bu ülkede cinayet işleyenler, intihara sürükleyenler, işkence yapanlar cezasız bırakılıyor, onlara ödül veriyor. Ona karşı çıkanlar, protesto edenlere soruşturma açılıyor. İktidar grubundan bir izah istiyoruz. Garibe Gezer’e ilişkin hala 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar. Asla bu konuda susmayacağız.

‘Mecali kalmayan onlar’

Danış Beştaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a miting çağrısına da şöyle yanıt verdi:

Demirtaş’ı sen orada tutuyorsun. Rehin almışsın. Bütün HDP’lileri de rehin almışsın. Herhalde Edirne’de olduğunu unutmuş olacak. Mitingleri çok merak ediyorlarsa Tekirdağ ve Mersin mitingimize baksınlar ve dönüp İstanbul İl kongremize katılan on binlerce insanımıza baksınlar. Mecali kalmayanlar onlardır. Cezaevindeki birine miting çağrısı yapmak, siyasetin bittiği yerdir. Cezaevinde tutulan tüm arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz.

 

HABER MERKEZİ