CHP: TRT, iki dizi için ayda 12 milyon TL ödüyor

CHP: TRT, iki dizi için ayda 12 milyon TL ödüyor

CHP’li Atilla Sertel, TRT’nin Uyanış Büyük Selçuklu ve Barbaroslar dizileri için aydan 12 milyon TL’nin ödendiğini söyledi.

TRT’ye yönelik sınavsız işe alma, kadrolaşma ve yüksek maaş iddialarını gündeme taşıyan CHP Grubu Sözcüsü Atila Sertel, bu kez dizilerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Sertel, TRT’nin yeni yönetiminin, eski Genel Müdür İbrahim Eren döneminde başlatılan “sorulara cevap vermeme, eksik cevap verme” alışkanlığına devam ettiğini söyledi.

TRT yönetiminin son 5 yıldır dizilere ödediği paraları ‘ticari sır’ gerekçesi ile açıklamadığını ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

Benim edindiğim bilgilere göre; TRT, Uyanış Büyük Selçuklu dizisine bölüm başı 2 milyon 200 bin lira ödüyor. Bir ayda 8 milyon 800 bin TL eder. Eski parayla 8 trilyon 800 milyar lira. Yine Barbaroslar dizisine 1 milyondan fazla para ödendiği söyleniyor. Sadece iki dizi için bir ayda 12 milyon liradan fazla para harcıyorsanız tasarruf bunun neresinde? TRT kendi parasını harcamıyor. Halkın parasını harcıyor. Dolayısıyla hem halkımıza hem KİT Komisyonu’na hem de Meclis’e hesap vermek durumunda.

 

HABER MERKEZİ