DİSK, yarın Kartal’da ‘Artık yeter geçinmek istiyoruz’ diyecek

DİSK, yarın Kartal’da ‘Artık yeter geçinmek istiyoruz’ diyecek

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) AK Parti iktidarının izlediği ekonomi politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkan hayat pahalılığını protesto etmek için 12 Aralık Pazar günü saat 14.00’da İstanbul Kartal’da miting düzenleyecek.

DİSK, asgari ücret belirlenmeden önce “Artık yeter geçinmek istiyoruz” sloganıyla yarın İstanbul Kartal’da buluşuyor. Sanatçı İlkay Akkaya’nın da şarkılarıyla yer alacağı miting, yarın 14:00’te Kartal Meydanı’nda başlayacak.

İşçi sınıfının, emekçilerin taleplerine yer verilecek mitingde, 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin en az 5200 TL olması talebi de yinelenecek.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, miting kararını duyurduğu açıklamada, “Bize yaşatılmaya çalışılan karakışı işçi baharına çevirmek için, asgari ücretin en az 5 bin 200 lira olması için, asgari ücret ve tüm ücretlerin asgari ücret tutarı kadarından vergi alınmaması için, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi için, sendikalaşma grev gibi tüm hak arama yollarının önündeki engellerin kaldırılması için 12 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Kartal Meydanı’nda buluşuyoruz” demişti.