Gazeteci Muharrem Sarıkaya muhabire şiddet uyguladı

Gazeteci Muharrem Sarıkaya muhabire şiddet uyguladı

Habertürk’ün ekran yüzlerinden Muharrem Sarıkaya,  Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le söyleşisi sırasında muhabir Ahmet Demir’e şiddet uyguladı. Şahin yaşananlara sessiz kaldı.Demir, dava açacağını duyurdu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Antep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada ses teknikerine şiddet uyguladı. Telefonla ses bağlantısını sağlamaya çalışan teknikerin elinden kabloyu çeken Sarıkaya,  tokat attı. Fatma Şahin’in ise tepkisiz kaldığı görüldü.

‘Dava açacağım’

Cumhuriyet’e konuşan İHA muhabiri Ahmet Demir, şunları söyledi:

 “Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması.”

Sarıkaya’nın özür dilediğini ifade eden Demir, şöyle devam etti: “Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım.”

Habertürk’ten açıklama

Habertürk TV’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz.”

HABER MERKEZİ