Gazeteci Özgür Boğatekin’e son bir yılda 8 soruşturma

Gazeteci Özgür Boğatekin’e son bir yılda 8 soruşturma

Gerger Gazetesi Haber Müdürü Özgür Boğatekin hakkında son bir yılda 8 soruşturma açıldı. En son açılan soruşturma nedeniyle ifade veren Boğatekin’e sosyal medya hesabındaki zafer işareti yaptığı profil fotoğrafı da soruldu.

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde yayınlanan Gerger Gazetesi’nin Haber Müdürü Özgür Boğatekin, hakkında isimsiz bir kişi tarafından yapılan ihbar sonrası “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla emniyete çağrıldı. Gerger Cumhuriyet Polis Karakolu’na giden Boğatekin ifade verdi. Boğatekin’e, sanal medya hesabındaki zafer işareti yaptığı profil fotoğrafı, Silopi’deki sokağa çıkma yasaklarında cenazesi 7 gün sokak ortasında kalan Taybet İnan ile ilgili paylaşımı ve yine karla kaplı köyde bir çocuğun yaban hayvanlarının saldırısına uğraması paylaşımları soruldu.

 ‘Zafer işareti yapmak suç değil’

Boğatekin, “Zafer işareti yapmak yani barışı istemek ve cenazesi günlerce sokakta bekletilen Taybet anaya ilişkin paylaşım yapmak suç değildir. Bu paylaşımlar suç sayılıyorsa bu konudaki detaylı ifademi savcılıkta vereceğim. Aksi halde bu konuda başka savunma yapmayı meslek ahlakına aykırı buluyorum” dedi.

‘Halkın sorunlarını yazmaya devam edeceğiz’

Yine geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı sonrası yaban hayvanlarının saldırısına uğrayan bir çocuğun yaralanmasını gündeme getirmesine ilişkin de ifade veren Boğatekin, şu bilgiyi verdi:

“Son olarak vahşi hayvan saldırısına uğrayan bir çocuğa saatlerce müdahale edilmemiş, ancak sosyal medyada olayı paylaşmam üzerine valilik alelacele helikopter göndermiş ve çocuğu hastaneye yetiştirmiştir. Bu olay bazı yerleri epey rahatsız etmiştir. 29 Ocak’ta yayınlanan haberden bir gün sonra bu ihbar mektubu emniyete gönderilmiştir. Bu şekilde basına gözdağı verilmek istenmiştir. Bu baskılara asla boyun eğmeyeceğimi belirtmek isterim. Halkın sorunlarını yazmaya da devam edeceğiz.”

Boğatekin, hakkında son bir yılda 8 soruşturma açıldığını paylaştı.

 

HABER MERKEZİ