Gazeteci Zeynep Durgut ‘adli kontrol’ şartıyla serbest

Gazeteci Zeynep Durgut ‘adli kontrol’ şartıyla serbest

Şırnak’ta  4 gün gözaltında tutulan gazeteci Zeynep Durgut ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı. Dayanışma gösteren herkese teşekkür eden Durgut, “Tutuklu tüm basın emekçisi arkadaşlarımın da bir an önce serbest bırakılmasını diliyorum” dedi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 14 Şubat’ta gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri 4 gün sonra serbest bırakıldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Şırnak Adliyesi’ne sevk edilen gazeteci Durgut, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Durgut, Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Gazetecilere yönelik baskı ve tutuklamaları kabul etmiyoruz’

Gazeteci Durgut’un Şırnak Adliyesindeki ifade işlemleri sırasında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan ve meslektaşları dayanışma için adliye önünde bekledi. Durgut’un serbest bırakılmasının ardından kısa bir açıklama yapan DFG Eşbaşkanı Altan, Durgut’un 4 gündür gözaltında tutulduğunu hatırlatarak, “Gazetecilere yönelik baskı ve tutuklamaları kabul etmiyoruz” dedi.

Altan, şunları söyledi:

“Gazetecilik dışında herhangi bir suç işlemedi. Gazetecileri kriminalize etmek ve çalışmalarından uzaklaştırmak istiyorlar. Ama bir kez daha diyoruz,  gazetecilik suç değildir. Gazeteciler toplum için haber yapıyorlar ve Zeynep de bunun için yaptılar. Zeynep baskılara rağmen mesleğini sürdürmeye devam edecek.”

Zeynep Durgut ise yardım ve dayanışmadan dolayı destek veren herkese teşekkür ederek, “Tutuklu bulunan tüm basın emekçisi arkadaşlarımın da bir an önce serbest bırakılmasını diliyorum” dedi.

 

HABER MERKEZİ