‘Geçinemiyoruz’ protestosu: Bu krizi yaratan sizlersiniz, istifa edin

‘Geçinemiyoruz’ protestosu: Bu krizi yaratan sizlersiniz, istifa edin

Artvin’in Hopa ilçesi  ve Kayseri’de yurttaşlar, “Geçinemiyoruz”  diyerek basın açıklaması düzenledi. İktidara seslenen yurttaşlar, “Bu krizi yaratan sizlersiniz ve bu krizden kurtulmanın tek yolu var o da istifa etmeniz ve ülkeyi terk etmenizdir” dedi.

Hopa Parkı’nda toplanan kitle, çarşı içerisinden geçerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası ise basın açıklaması yatı. Basın açıklamasını okuyan Volkan Altunkaya şunları söyledi:

 “Bir yanda evini nasıl ısıtacağını, kömürü, odunu nasıl alacağını, kirasını nasıl ödeyeceğini, evine ekmek nasıl götüreceğini, çocuklarını nasıl okutacağını düşünenlerin Türkiye’si; diğer yanda milyarca maaşı yetmeyip ayrı ayrı kurumlardan 80-100 bin TL maaş almanın yollarını bulup ülkeyi yöneten AKP’lilerin ve yandaşlarının ülkesi.”

‘Her gün yeni bir zam’

“Her gün ‘yetmez bu da yetmez, hiç yetmez daha çok zam’ deyip ülkeyi yoksulluğa, halkı intihara sürüklüyorlar. ‘Benzine zam yetmez, motorine zam yetmez’ diyorlar bu krizin faturasını halka dayatmaya çalışanlar. Her gün yeni bir zamla karşımıza çıkıyorlar. Yetmezmiş gibi ekonomik krizle birlikte halkın verdiği vergiler sağlık hizmeti almasına yetmiyor. SGK ödemesi kapsamından çıkarılan ilaçlar ve yılbaşından sonra zam gelecek diye piyasaya sürülmeyen ilaçlardan kaynaklı hepimizi büyük bir ilaç krizi bekliyor.”

‘Bu krizi bu halkın sırtına yüklemekten vazgeçin’

Açıklamada, “Artık yeter geçinemiyoruz. Bu krizi bu halkın sırtına yüklemekten artık vazgeçin. Bu krizi yaratan sizlersiniz ve bu krizden kurtulmanın tek yolu var o da istifa etmeniz ve ülkeyi terk etmenizdir” diyerek iktidara seslenildi.

‘Bu sesi susturamayacaksınız’

“Bu sesi susturamayacaksınız denilen açıklamada, “Artık sadece nefes almak değil insanca bir yaşam istiyoruz. Öfkeliyiz ve öfkemiz artık korku dağlarını aşalı çok oldu. Bu sesi susturamayacaksınız ve bu ses yankılanmaya devam edecek hep birlikte mücadele ederek bu karanlığı yırtacak ve krizi halkın sırtına yüklemeye çalışanlardan hesap soracağız” denildi.

‘Zamlar geri alınsın’

Kayseri Geçinemiyoruz İnisiyatifi, Cumhuriyet Meydanı’nda “Zamlar geri alınsın, ücretler yükseltilsin” talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Tüm Kayseri halkını da hayat pahalılığına dur demeye, zamların geri alınması ve insanca bir yaşam için sözünü söylemeye davet ediyoruz”  çağrısı yapıldı.

HABER MERKEZİ