Giresun Kadın Platformu: Sıla’nın ölümünden iktidar sorumlu

Giresun Kadın Platformu: Sıla’nın ölümünden iktidar sorumlu

Kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve katliamlara tepki gösteren Giresun Kadın Platformu, 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün ölümünden iktidarın sorumlu olduğunu belirtti.

Giresun Kadın Platformu, 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün katledilmesiyle ilgili Atatürk Meydanı’nda açıklama gerçekleştirdi. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada, “Bu ülkede kadın katliamı var. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartı taşındı.

Açıklamayı yapan platform üyesi Sevgi Özgan, dün katledildikleri kamuoyuna yansıyan Sıla Şentürk, Hazal Alpyörük ve Edanur Candan’ın katillerinin sadece bir kişi değil, ataerkil sistem olduğunu söyledi. Üzgün ve öfkeli olduklarını belirten Özgan, “Dün üç kadın erkekler tarafından öldürüldü. Daha 16 yaşında bir çocuk olan Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Okulda olması gereken bir kız çocuğunu daha evlenmeye zorlayan bu ataerkil zihniyet ve onu destekleyen iktidarın yürürlüğe sokmadığı etkin yasalar bugün onun vahşice öldürülmesine neden oldu” dedi.

‘Sorumlusu iktidar’

Kadını ve çocuğu koruyan yasalara göz diken, İstanbul Sözleşmesi’ni siyasi pazarlık meselesi yaparak fesheden AKP-MHP iktidarının çocuk istismarını olağanlaştırdığını ifade eden Özgan, şöyle dedi:

Evlilik yaşının 12’ye düşürülmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuğu koruyan uluslararası sözleşmeleri ve yasaları uygulamayan yargı mercileri, bu cinayetin sorumlularıdır.

Özgan, yasaların doğru ve etkin bir şekilde uygulanması halinde katliamların yaşanmayacağına vurgu yaparak, platform olarak kadın ve çocuğa karşı her türlü şiddet, istismar ve bunlara sebep olan karanlık zihniyete karşı mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

HABER MERKEZİ