Görüşme öncesi Türkiye’ye çağrı: İşgali sonlandırıp güçlerini çekmeli

Görüşme öncesi Türkiye’ye çağrı: İşgali sonlandırıp güçlerini çekmeli

Türkiye, Rusya ve İran ile Suriye krizini görüşmeye hazırlanırken Şam yönetimi Ankara’ya “İşgali sonlandırıp birliklerini geri çekme” çağrısında bulundu.

Türkiye, önümüzdeki hafta Rusya ve İran ile Suriye konusunu görüşmeye hazırlanırken Şam yönetiminden dikkat çekici bir açıklama geldi.

Sputnik’e açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye’nin Suriye’deki varlığını bir işgal eylemi olarak gördüklerini ve Ankara’nın güçlerini derhal geri çekmesini istediklerini söyledi.

Türkiye görüşmeden önce bölgeye ek birlikler gönderdi. Mikdad, bunun ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bunun (İdlib bölgesindeki gerginliğin) temel nedeni Türk işgali ve Türkiye’nin oradaki terörist gruplara verdiği destektir. Türkiye derhal geri çekilmeli ve uluslararası toplum Suriye’nin ülkenin kuzeyindeki işgal altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik çabalarını desteklemelidir.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de önceki hafta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ağırlamış ve bunun ardından yaptığı açıklamada Suriye’deki ‘ana sorunun’ ülkedeki yabancı birlikler nedeniyle oluştuğunu söylemişti.

HABER MERKEZİ