Hakkari’de korna çalan aileye polis tehdidi: Araya girenler darp edildi

Hakkari’de korna çalan aileye polis tehdidi: Araya girenler darp edildi

Hakkari’de polisler, yola çıkan çocuklara çarpmamak için acil fren yapıp kornaya basan Remzi Duman’ı evine kadar takip edip silah çekti. Araya giren yurttaşlar darp edildi.

Hakkari’de Dağgöl Mahallesi Gençlik Caddesi’ndeki hastane kavşağında bulunan polis ekipleri kornaya bastığı için bir aileyi evine kadar takip ederek öldürmekle tehdit etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, akşam saatlerinde seyir halinde ilerleyen Remzi ve Sibel Duman yola aniden fırlayan çocuklara çarpmamak için yaptıkları acil fren sonrası ani refleksle kornaya basması üzerine arkalarından gelen sivil polisler tarafından önü kesilerek hakaret ve tehditlerde bulunuldu. Yaşanan olaya ilişkin olay anında eşiyle birlikte olan Sibel Duman yaşananları şu şekilde aktardı:

Eşim Remzi Duman’la birlikte okula giden çocuğumu almak için yola çıktık. Hastane kavşağında iki çocuk birden bire yola fırladı. Eşim çocuklara çarpmamak için acil fren yapıp tepki amaçlı kornaya bastı. O esnada arkamızda sivil polis aracı geliyordu. Sivil polis aracı önümüzü kesip eşime bağırıp çağırıp hakarette bulundular. Kornaya basıp trafik kurallarını ihlal ettiğimizi söylediler o esnada biz olay büyümesin diye eve doğru giderken onlar da arkamızdan evimizin kapısına kadar geldiler. Kapımıza kadar gelen polisler, üzerimize yürüyerek silahı çıkarttılar. Bunun üzerine etrafta bulunan halk toplanarak engel oldu.

Araya giren halka gazlı müdahale

Duman konuşmasının devamında araya giren yurttaşların polislere silahlarını indirmesi konusunda ısrar etmelerine rağmen polislerin tehdit ve hakaretlerini devam ettiğini aktararak, şöyle devam etti:

Bizler ve araya giren halk polislere bağırıp silahları indirmesini söylüyoruz, ama bir türlü ikna edemiyoruz. Silahı çıkarıp eşimi veya halktan birini vuracak diye çok korktum. Halkın da yardımımıza gelmesi üzerine bulunduğumuz yere çok sayıda polis ekipleri geldi. Gelen her ekiple birlikte tartışmalar daha fazla büyüyordu. Ailelere çevrede bulunan halka coplar, silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırdılar.

Anne ve oğlu darp edildi

Olayın gittikçe çığırından çıktığını dile getiren Duman, polislerin ailelere de saldırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

Üstelik 16 -17 yaşlarında Ümit Duman isimli gencimize onlarca polis saldırdı. Annesi Perişan Duman oğlu darp edilmemesi için araya girdi ama bu sefer annesini de darp ettiler. Yaşı ilerlemiş kadına da saldırdılar. Konu hakkında gerekli yerlere şikayetçi olacağız. Özellikle sivil bir polisin memurunun kalkıp mahalle içinde silah çıkarması yanlış bir tutumdur. Kesinlikle kabul etmiyoruz. Trafik polisi de olay yarattı ve polisler bile birbirine girdi. Ruhsatımıza da el koydular. Bu eşime yapılan ikinci saldırı oldu.

HABER MERKEZİ