HDP’den muhalefete çağrı: Tezkereye birlikte karşı çıkalım

HDP’den muhalefete çağrı: Tezkereye birlikte karşı çıkalım

Salı günü mecliste oylanacak savaş tezkeresine ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ”Bu tezkereye hep birlikte karşı duralım, savaş oyunlarını bozalım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla Antalya’da “Demokrasiye Çağrı” şiarıyla miting düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan miting, katılımcıların halkı selamlamasıyla devam etti.

Sancar, konuşmasına halkı Kürtçe, Türkçe ve Arapça selamlayarak başladı.

HDP’nin yıkılmadan yoluna devam ettiğini aktaran Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Her türlü operasyonları çekiyorlar, yargıyı kullanıyorlar, kirli propaganda, psikolojik savaşı devreye sokuyorlar; binlerce arkadaşlarımızı cezaevine ve sürgüne gönderiyorlar ama yine ayaktayız, büyüyerek yürüyoruz. Daha da güçleniyoruz. Bu ülkenin halklarının layık olduğu onurlu yaşamı getirmeye kararlıyız. Bunu hep birlikte yapacağız.

Tezkereye karşı birliktelik çağrısı

Salı günü mecliste oylanacak tezkereye değinen Sancar, şunları söyledi:

Yeni savaş oyunlarını devreye sokmaya hazırlanıyor bu iktidar. Irak-Suriye tezkeresi Salı günü Meclis’te oylanacak. Buradan tüm kamuoyuna ve muhalefet partilerine sesleniyoruz. Bu oyunun farkında olduğunuzu biliyoruz. İktidarın savaş oyunlarıyla neyi hedeflediğiniz sizlerin de gördüğünüzü biliyoruz. Ama gelin bu sefer tutarlı davranın, cesur hareket edin. Bu tezkereye hep birlikte karşı duralım, savaş oyunlarını bozalım. Bu ülkenin barışını bu ülkenin topraklarında bu ülkenin insanlarıyla, halkların ve inançların ortaklığıyla hep birlikte inşa edelim. Savaş oyunlarına hayır barışa ve eşit ortak yaşama evet. İşte bizim sloganımız budur.

‘Savaş oyunlarını bozalım’

Savaşa karşı muhalefeti birleşmeye davet eden Sancar, devamında şunları söyledi:

Kürt sorununda demokratik çözümün yolunu açmamız lazım. Savaşa ayrılan kaynakların şu yangınlarda, köylerde serasını, merasını kaybeden, hayvanlarını kaybeden, zarara uğrayan köylülerin zararını karşılamak için kullanalım. Savaşa ayıracağınız bütçeyi köylüye, emekçiye ayrılın. Sarayda 6 uçak ama yangın söndürmek için bir uçak yok. O uçakları satacağız, halkın ihtiyacı olanı alacağız. Bizler iktidar ne yaparsa yapsın, bu politikalara karşı alternatifleri, halkımıza danışarak, bütün toplum kesimleri ile müzakere ederek düşman politikalarını bir kenara atarak biz yapacağız.

Miting, sahne alan sanatçı Kadir Çat’ın şarkılarıyla son buldu.