İzmir’de ‘Suriyeli 3 genç yakılarak öldürüldü’ iddiası

İzmir’de ‘Suriyeli 3 genç yakılarak öldürüldü’ iddiası

İzmir’de 6 Kasım’da Suriyeli 3 genç öldürüldü.  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayın ırkçı saldırı olduğunu iddia ederken, İHD İzmir Şubesi de “ İlk araştırmada şunları tespit ettik.Bir şahsın 3 Suriyeli mülteciyi önce benzinle yakmış ardından aynı şahıs iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bıçaklayarak öldürmüş. Aileler karakola çağrılmış ve susmaları için uyarılmışlar” açıklaması yaptı .

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin iddiasına göre, İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 3 Suriyeli işçinin, bir saldırgan tarafından gece uyku halindeyken yakılarak öldürüldü. 16 Kasım’da yaşandığı belirtilen olayda, saldırganla Suriyeli gençler arasında herhangi husumet bulunmadığı, olayın ırkçı bir saldırı olduğu öne sürüldü.

MA’nın haberine göre, Gözlemevi olayla ilgili araştırmasının sonucunu henüz yayınlamazken, hayatını kaybeden 3 gencin medyada paylaşıldı. Suriyeli gençlerin 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish olduğu öğrenildi.

İHD: Aileler karakola çağrılmış ve susmaları için uyarılmışlar

İHD İzmir Şubesi de sanal medya hesaplarından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “16 Kasım’da İzmir Güzelbahçe’de 3 Suriyeli mülteci gencin benzinle yakılarak hayatını kaybettiği duyumunu aldık. Mülteci dernekleri ve hak örgütleriyle beraber yaptığımız ilk araştırmalarda şunlar tespit edildi: Olay 16 Kasım’da gerçekleşmiş. Bir şahsın 3 Suriyeli mülteciyi önce benzinle yakmış ardından aynı şahıs iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bıçaklayarak öldürmüş. Aileler karakola çağrılmış ve susmaları için uyarılmışlar. İnsan Hakları Derneği olarak sürecin takipçisi olacağız.”

İzmir Barosu: Duyum aldık araştırıyoruz

İzmir Barosu Mülteci Komisyonu ile mülteci dernekleri de konuyla ilgili duyum aldıklarını ancak, araştırmaların devam ettiğini ve netleşmesi halinde açıklamalarda bulunacaklarını belirtti.

HABER MERKEZİ