İzol Katliamı Davası’nda 12 kişi için 48 kez müebbet istendi

İzol Katliamı Davası’nda 12 kişi için 48 kez müebbet istendi

AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol’un yakınlarının karıştığı ve 6 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan katliam davasında savcı, 12 kişi hakkında toplam 48 kez müebbet hapis cezası istedi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinde AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında aynı aileden Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol’u öldürülmüştü.

Olaya ilişkin açılan Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 9’uncu duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu Serhat Ferman İzol, Kayseri 1 Nolu T Tipi, Mehmet Metin İzol Elazığ T Tipi ve tutuksuz Yusuf Rojhat İzol Siverek 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, birçok sanık, tanık ve müdafi ise salonda hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan 8 kişi ise mazaret bildirerek duruşmaya katılmadı. Serhat Ferman İzol, Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’un avukatları mahkeme salonunda, diğer sanıkların avukatları ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

‘Suçsuzum savunması’

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz alan tutuklu Mehmet Metin İzol, olayın anına dair anlatımlarda bulunarak “Ailemden 4 kişi vefat etti, mağdurum suçsuzum, suçsuz yere yatıyorum, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Yusuf Rojhat İzol da önceki verdiği beyanları tekrarlayarak, beraatını talep etti. Yusuf Rojhat İzol’un avukatı Muhammet Güloğlu da müvekkilinin beraatını talep ederek, tutuksuz yargılanan sanıkların mahkemede hazır edilmesi gerektiğini belirtti.

Yapılan savunmaların ardından dosya savcısı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada olay ilgili özet ve elde edilen raporlara yer veren savcı, müşteki sanıkları Cihan İzol, Cemal İzol, Serhat Ferman İzol, Bülent İzol ve sanıklar Servet İzol, Mehmet Fatih İzol, Müslüm Abuz, Ferhat Tulay ve Hüseyin isimli bilgileri henüz tespit edilemeyen Suriyeli bir kişinin, maktuller Hakkı İzol, Zozan İzol, Meral İzol ve Musa Serhat İzol’e karşı ‘Kasten Öldürme’ suçunu işledikleri, müştekiler Zeynep Rümeysa İzol, Gizem İzol, müşteki sanık Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’a karşı silahla ateş etmek suretiyle fikir ve eylem birliği içerisinde kasten öldürmeye teşebbüs suçundan, kasten öldürme suçundan ayrı ayrı 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Savcılık, müşteki sanık Mehmet Metin İzol ve sanıklar Mustafa Serdar İzol, Yusuf Rojhat İzol hakkında ise müşteki sanıklar Cihan İzol, Cemal İzol, Serhat Ferman İzol ve Bülent İzol’a yakın mesafeden ateş ettikleri gerekçesiyle kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ayrı ayrı 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.

Savcılık devamında dosyada tutuklu bulunan Serhat Ferman İzol ile Mehmet Metin İzol’un ise tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devam etmesi talebinde bulundu.

Karar için gün verildi

Mütalaaya karşı savunma yapan müşteki sanık, sanık ve müdafiler, söz konusu suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu. Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu Mehmet Metin İzol ve Serhat Ferman İzol’un tutukluluklarının devamına, mütalaaya karşı savunma yapmaları için taraflara süre verilmesi üzere bir sonraki duruşmayı karar duruşması olacak şekilde 16 Mart 2022’ye erteledi.

HABER MERKEZİ