Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü: Türkiye’nin yeni bir yol haritası çizmesi lazım

Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü: Türkiye’nin yeni bir yol haritası çizmesi lazım

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Akşener, iyileştirilmiş parlamenter sistem önerisini sunarken Kılıçdaroğlu ise “Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Türkiye’nin kendisine yeni bir yol haritası çizmesi lazım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.

Akşener, toplantının başlangıcında İYİ Parti’nin hazırlamış olduğu “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem” önerisi kitapçığını Kılıçdaroğlu’na takdim etti.

Görüşmede güncel konular ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ele alındı. İki lider görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Öneriler kitapçık olarak sunuldu

Konuşmasında istişarenin önemine değinen Akşener, “Partimiz adına bu çalışmayı diğer siyasi partilere takdim etmek üzere bir sistem oluşturduk. Bugün de CHP’ye bu çalışmayı takdim ettik. Hem de Sayın Kılıçdaroğlu ile istişarede bulunduk. Türkiye’ye dair çözümlerin oluşması açısından istişarenin çok değerli olduğunu düşünüyoruz’ dedi.

Büyükelçilerin Osman Kavala için yaptığı çağrıya da değinen Akşener, “Büyükelçilerin böyle bir talepte bulunmasını doğru bulmuyoruz. Böyle taleplere yol açacak olayların yaşanmasını da doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur

Kemal Kılıçdaroğlu ise karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Türkiye’nin pek çok gündemi var. Türkiye’nin daha dinamik bir yapıya ulaşması lazım bunun için de istişarede bulunduk. Karşılıklı biz de görüşlerimizi aktardık. Ayrıca 6 siyasi partinin çalışması var. Bu konuda arkadaşlar bilgi verdiler. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Her alanda ciddi sorunlar var. Bu sorunlardan Türkiye’nin arınması lazım, Türkiye’nin kendisine yeni bir yol haritası çizmesi lazım.

Büyükelçilerin açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye dışarıdan yapılacak bir müdahaleyi doğru bulmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, dışarıdan gelecek müdahaleye kapı açacak bir yöntemi de kabul etmeyeceklerini ifade etti.

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu il gezilerini Cumhurbaşkanlığı adayı olacağı için mi yaptı?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu “Bana gelmiş böyle bir talep olmadı. Giderken de benden izin aldı” yanıtı verdi.

 

HABER MERKEZİ