Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hava harekatı sürüyor

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hava harekatı sürüyor

TSK’ya ait savaş uçaklarının, Kuzey ve Doğu Suriye’ye bağlı Til Temir, Girê Spî, Zirgan ve Minbic’e yönelik hava harekatı sürüyor.

Türkiye’nin dün Şengal, Mahmur ve Derik kentine yönelik başlattığı hava harekatı Kuzey ve Doğu Suriye’nin köylerine dönük bombardıman ile devam ediyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Til Temir’e bağlı Um El Kêf, Til Cuma, Tewîle, Gozeliyê ve Til Şenan köyü de bombalandı. Um El Kêf köyünde Şam hükümet güçlerinden  Diyab Qirbêsa yaralandı.

Girê Spî’nin Erîda, Zenûbiya ve Evdiko Biçûk köyleri ile Eyn Îsa’nın Hoşan köyü de yoğun biçimde bombalıyor. Eş zamanlı olarak M4 karayolu civarı da bombalandı.

Şêx Nasir köyündeki üslerinden Minbic’in Yalınlî ve Seyade köyleri de bombalandı. Her iki köye toplam 19 havan mermisi düştü.Bombardımanlar devam ediyor.

Haseke’nin Zirgan ilçesine yönelik gerçekleştirilen bombardımanda bir kadın ağır yaralandı. Yaralanan Şêrîn Mecol tedavi altına alındı.

Derik’e yönelik hava harekatında 4 SDG savaşçısının hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Türkiye dün de Şengal, Mahmur ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik ve Şehba kentlerine yönelik hava harekatı düzenlemişti.

 

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)