Metal işçileri uyardı: Greve davettir

Metal işçileri uyardı: Greve davettir

Birleşik Metal-İş Sendikası, işveren sendikası MESS’in zam teklifiyle tıkanan TİS görüşmelerindeki dayatmanın greve davet olduğunu belirtti.

Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal-İş Sendikası ve Özçelik-İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen ve 135 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri bir kez daha tıkandı.

Geçtiğimiz günlerde MESS’in yüzde 12 zam dayatmasında bulunmasıyla süreç tıkanmıştı. Daha sonra tekrar yapılan görüşmelerde MESS’in teklifini yüzde 17’ye çıkarması da yaşanan tıkanmayı aşamadı.

Bunun üzerine işçilerin geçtiğimiz günlerde fabrikalarda başlattıkları uyarı protestoları ise sürüyor.

İşçilerden uyarı eylemi

Toplu İş Sözleşmesi’nde bir sonuca varamayan işçiler, 1 saatlik uyarı protestolarını bugün de birçok fabrikada sürdürdü.

Birleşik Metal-İş Sendikası ise, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar sürdürdüğü uzlaşmadan uzak tavrını bugünkü toplantıda da devam ettirdi; daha önce yüzde 12 olarak teklif ettiği ücret zammını ilk altı aylık dönem için yüzde 17’ye yükseltti. Bunun anlamı metal işçilerini greve davet etmektir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ