Nur Sürer ve Suavi’den Deniz Poyraz davasına çağrı: ‘Bu cinayet Kürt kimliğine karşı yapılmış politik bir saldırıdır’

Nur Sürer ve Suavi’den Deniz Poyraz davasına çağrı: ‘Bu cinayet Kürt kimliğine karşı yapılmış politik bir saldırıdır’

Sanatçı Nur Sürer ve sanatçı Suavi, HDP İzmir İl Başkanlığındaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın 29 Aralık’ta görülecek davası için çağrı yaptı.

HDP İzmir İl Binası’na 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle ilgili dava, 29 Aralık’ta İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. Davanın ilk duruşmasına katılım çağrısı yapıldı. Oyuncu Nur Sürer, “Deniz Poyraz’ın katilinin yargılandığı davanın takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Sürer’in açıklaması şöyle:

“Demokrasi mücadelesinde çok genç yaşta kaybettiğimiz Deniz Poyraz’ın katilinin yargılandığı davanın takipçisiyiz. Bu cinayet Kürt kimliğine karşı yapılmış politik bir saldırıdır. Deniz Poyraz cinayeti siyasi bir katliamdır.”

‘Deniz Poyraz’ı yalnız bırakmamaya davet ediyorum’

Oyuncu Suavi de katılım çağrısında bulundu.

Suavi’nin açıklaması şöyle:

“Deniz Poyraz geçtiğimiz haziran ayında sırf Kürt kimliği yüzünden İzmir’de HDP binasında ırkçı bir faşist tarafından katledildi. Deniz Poyraz’ın ilk duruşması 29 Aralık’ta İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bütün insan hakları savunucularını Deniz Poyraz’ın haklarını savunmaya onu yalnız bırakmamaya davet ediyorum.”

HABER MERKEZİ