Polis Gezer için belediye cenaze aracına izin vermedi

Polis Gezer için belediye cenaze aracına izin vermedi

Cezaevinde şüpheli şekilde ölen Garibe Gezer’in cenazesi Mardin’e götürüldü. Gezer için havalimanına gelen cenaze aracı polis tarafından geri çevrildi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde dün yaşamını yitiren Garibe Gezer’in cenazesi toprağa verilmek üzere Mardin’e götürüldü. Cenazenin Mardin’e gelen Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze araç ile götürülmesi bekleniyordu. MA’nın haberine göre, ancak havaalanına gelen cenaze aracı polisler tarafından durduruldu. Polisler, şoför ile bir süre konuştuktan sonra araç geri döndü. Ailenin girişimlerine rağmen cenaze aracı verilmedi. Polisler aileye “Kendi imkanlarınız ile götürün” demekle yetindi.

Özel araç ile Dargeçit’e götürüldü

Bunun üzerine özel olarak cenaze aracı ayarlandı. İstanbul’dan uçakla Mardin Havalimanı’na getirilen cenaze burada Gezer’in ailesi, yakınları,  DBP ve HDP’li vekillerin eşliğinde memleketine götürülüyor. Gezer, Dargeçit’te toprağa verilecek.

‘Adaletiniz batsın’

Twitter hesabından paylaşım yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Gezer için cenaze aracı verilmemesine tepki gösterdi. Beştaş, “#10AralıkDünyaİnsanHaklarıGünü #GaribeGezer Hiçbir şey yazamıyorum…” ifadelerini kullandı.

HDP Kadın Meclisi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise “Bu fotoğraf AKP rejiminin utancıdır! Garibe Gezer’in cenazesi için cenaze aracı verilmedi! Adaletiniz batsın!” denildi.

HABER MERKEZİ