Rusya ve Suriye ordusundan Til Temir’de askeri tatbikat

Rusya ve Suriye ordusundan Til Temir’de askeri tatbikat

Türkiye’nin operasyon hedeflerinden biri olarak belirlenen Til Temir’de Rusya ile Suriye ordusu havadan ve karadan ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik yeni bir operasyon düzenleyeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken bölgede dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Operasyon hedeflerinden biri olarak belirlenen Kuzey ve Doğu Suriye’deki Til Temir’de Rusya ve Suriye ordusu bugün havadan ve karadan ortak askeri tatbikat düzenledi.

Isı balonu atıldı

Til Temir’in kuzey ve batı köylerinden bu nedenler patlama seslerinin geldiğini belirtildi. ANHA, Rus savaş uçaklarının M4 karayolunun yanında bulunan ilçenin batı kırsalındaki savaş cephelerine 3 kez ısı balonu attığını, ayrıca Til El Leben köyü yakınlarındaki boş arazilere füze attığını duyurdu.

Bu arada yerel kaynaklar, ABD’den bir askeri konvoyun da Haseke’den Til Temir’e doğru gittiğine dair görüntüler paylaştı.

Rusya uçak konuşlandırmıştı

Önceki günlerde de Kamışlo Havaalanı’na konuşlanan Rusya’ya ait bir SU-35 savaş uçağı görüntülenmişti.

Hava sahası kontrolünün ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinde olduğu bu noktaya Rusya’nın uçak göndermesi dikkat çekmişti. Bazı kaynaklar, bölgeye 4 savaş uçağının gönderildiğini bildirdi.

HABER MERKEZİ