SES, Gönül Erden’in serbest bırakılmasını istedi

SES, Gönül Erden’in serbest bırakılmasını istedi

SES Merkezi Temsilciler Kurulu, tutuklu olan önceki dönem Eş Genel Başkanları Gönül Erden’in serbest bırakılmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 10’uncu dönem 5’inci Merkez Temsilciler Kurulu toplantısı ardından tutuklu eski Eş Genel Başkanları Gönül Erden için açıklama yaptı. Merkez Temsilciler Kurulu üyelerinin de katıldığı açıklama da SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey konuştu.

Atabey, Gönül Erden’in hukuka aykırı olarak tutuklandığını ifade ederek “Haksız yere tutuklanan arkadaşımız arkadaş görüşlerinden yararlandırılmayarak adeta tecrit edilerek cezalandırılmak istenmektedir” dedi.

‘Sendikal mücadele suç sayıldı’

Erden’in sendikal ve demokratik mücadeleye yönelik tüm eylem ve etkinliklerin suç olarak lanse edildiğini ve 5 buçuk aydır tutuklu olduğunu kaydeden Atabey, “Ziyaretçi olmak isteyen arkadaşlarının dilekçelerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedilmesi de bir insan hakları ihlalidir. Bu yalnızlaştırma ve izolasyonu kabul etmiyoruz. Gönül Erden’in dışarı ile tek irtibatı avukat aracılığıyla olmaktadır. Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in tutuklanması da sendikamıza yönelik saldırıların sonuncusudur” diye konuştu.

‘Sessiz kalmayacağız’

Önceki dönem Eş Genel Başkanları Gönül Erden’in emek, barış, demokrasi ve sağlık hakkı mücadele görevini tüzüklerinin ortaya koyduğu kararlarla yürüttüğünün altını çizen Atabey, “Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in bir an önce serbest bırakılması gerektiğini bir kez daha kamuoyuyla saygı ile paylaşıyor, sendikal mücadelenin değil bu mücadeleyi engellemenin suç olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu duruma sesiz kalmayacağız gibi sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerinin SES’i olmaya devam edeceğiz. Yaşasın SES, yaşasın KESK, yaşasın örgütlü mücadelemiz” diye belirtti.

HABER MERKEZİ