Ana SayfaGüncelCarter: Irak ve Türkiye prensipte anlaştı Irak’ın onayı gerekiyor

Carter: Irak ve Türkiye prensipte anlaştı Irak’ın onayı gerekiyor

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul operasyonu konusunda “Türkiye’nin olası rolüyle ilgili detaylar tam olarak belli değil, Irak’ın onay vermesi gerekiyor” dedi.

HABER MERKEZİ – ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye ziyareti kapsamında Başbakan Binali Yıldırım, TBMM heyeti ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la görüştü.

 Carter’ın  temaslarında gündem Başika krizi, Musul operasyonu ve Suriye’deki gelişmelerdi.

Carter, Musul operasyonu konusunda,  “Irak ve Türkiye, Türkiye’nin Musul operasyonuna katılması için prensipte anlaştı. Türkiye’nin olası rolüyle ilgili detaylar tam olarak belli değil, Irak’ın onay vermesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“Fırat Kalkanı Operasyonu” konusunda da konuşan Carter, “Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye’nin DEAŞ’a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz. Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olabilse de, prensiplerde daima mutabıkız. Terörizmin her türlüsüne karşı çıkmak da bu prensipler arasındadır. Neticede, aynı amaçlara nasıl ulaşılabileceği hususunda izlenecek yöntemlerde farklılıklarımız olabliyor, ama iki yakın müttefik olarak her konunun üzerinde çalışarak bunları aşabiliriz” ifadelerini kullandı.