Ana SayfaGüncel‘Hz. Muhammed’ filmi sansürlenen Mecid Mecidi: İzlemeden yasakladılar

‘Hz. Muhammed’ filmi sansürlenen Mecid Mecidi: İzlemeden yasakladılar

Dünyaca ünlü İranlı Yönetmen Mecid Mecidi, Suudi ve Mısırlı alimlerin "Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi" filmini seyretmeden yasak fetvası verdiklerini söyledi.

İranlı Yönetmen Mecid Mecidi, Suudi ve Mısırlı alimlerin “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” filmini seyretmeden yasak fetvası verdiklerini söyledi.

Ünlü yönetmen, “Konuşmak istedim, yanaşmadılar. Bu anlayışla Çağrı filmini de yasaklamışlardı” dedi.

Film Arası Dergisi’nin Ekim sayısına konuşan Mecid Mecidi, “Bence Suudi Arabistan ve El-Ezher alimleri stratejik bir hataya düştüler. Filmi izlemeden hüküm verdiler. Gelecekte bu kararları ile ilgili hata yaptıklarını anlayacaklar” diye konuştu.

hz. muhammed

Filmde Hz. Muhammed’in çocukluk ve gençlik yıllarını anlatan İranlı yönetmen, temsille ilgili eleştiriler için de “Başlangıçta ‘Siz Peygamberin yüzünü göstermiştiniz’ dediler. Biz asla yüzünü göstermemiştik ancak Peygamberi fiziksel olarak arkasından gösterdik” dedi.

Mecidi, “Tabi ki filmde, sadece Peygamberin çocukluğu ve ergenlik dönemi var. Bu cevaplarımızı duyunca , ‘Hayır Peygamberin fiziği de gösterilemez’ dediler. Onların sözleri aslında dini esaslara karşılık gelmiyor. Hiçbir yerde ve hiçbir kaynakta Peygamberin yüzünün gösterilmesi ve onun fiziksel duruşunun gösterilmesi yasaklanmış değil. Kuşkusuz bu bahane ve mazeretler siyasidir. Ve dini temele göre şekillenmemiştir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

hz. muhammed

Mecidi’nin “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” isimli son filminin 28 Ekim’de vizyona girecekti.