Ana SayfaGüncel‘Yönetmenlerle Buluşma’: Onur Ünlü İstanbul Modern’in konuğu olacak

‘Yönetmenlerle Buluşma’: Onur Ünlü İstanbul Modern’in konuğu olacak

HABER MERKEZİ – İstanbul Modern Sinema’da ‘Yönetmenlerle Buluşma’ programı kapsamında Onur Ünlü konuk ediliyor. 2 Şubat’ta başlayacak program kapsamında Ünlü ile söyleşi yapılacak ve yönetmenin filmleri izlenecek. 

İstanbul Modern Sinema’da, SİYAD işbirliği ve Türk Tuborg A.Ş. tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Yönetmenlerle Buluşma’ programının bu haftaki konuğu Onur Ünlü olacak.

Yönetmenlerin bakış açısıyla eserleri ve günümüz sinemasına odaklanan programda farklı kuşaklardan yönetmenler ağırlanıyor.

Etkinlikte Ünlü’nün yedi filmi ve dizilerinden kesitler izleyici ile buluşacak.

SİYAD üyesi sinema yazarlarının sunumları ve oyuncuların katılımıyla 2 Şubat Perşembe günü Onur Ünlü ile müzede bir söyleşi gerçekleşecek.

2-12 Şubat tarihleri arasında Polis, Güneşin Oğlu, Sen Aydınlatırsın Geceyi, İtirazım Var, Beş Şehir, Acı Aşk, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi filmleriyle Leyla ile Mecnun, Beş Kardeş ve Şubat dizilerinin bazı bölümleri İstanbul Modern Sinema’da gösterime sunulacak.

Onur Ünlü

1973 İzmit doğumlu olan Onur Ünlü, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Sanatları Bölümünden mezun oldu.

Ünlü, lisans eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Yönetmenin 1993 – 1998 yılları arasında yazdığı şiirleri “Ah Muhsin Ünlü” mahlası ile yayınladı.

Onur Ünlü, şair, yönetmen ve senarist kimliğinin yanında, Leyla The Band adlı müzik grubunda davul çalmayı sürdürüyor.

Türkiye’deki diziler arasında efsane haline gelen ‘Leyla ile Mecnun’un da yönetmeni olan Ünlü’nün yönetmen koltuğunda oturduğu filmler; Polis, Güneşin Oğlu, Beş Şehir, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, İtirazım var,  Kırık Kalpler Bankası, Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok.