Ana SayfaCezaevleriCezaevinde annesi ile kalan astım hastası 10 aylık Arin bebeğe ilaçları verilmiyor

Cezaevinde annesi ile kalan astım hastası 10 aylık Arin bebeğe ilaçları verilmiyor

HABER MERKEZİ – Urfa Cezaevi’nde annesi Esma Yıldız ile kalan 10 aylık astım hastası Arin bebeğe, raporları olmasına rağmen cezaevi yönetimi tarafından ilaçlarının verilmediği belirtildi.

Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski İlçe Eşbaşkanı Esma Yıldız’ın 10 aylık astım hastası bebeğine ilaçlarının verilmediği kaydedildi.

Cezaevindeki eşi Esma Yıldız ile görüşen Mihdi Yıldız, “Kızımın ilaçlarını vermiyorlar. Astım hastası olduğuna dair raporu olan kızıma haftanın iki günü cihazla verilen tedavi ilaç yok denilerek yapılmıyor. Kızımın sağlık durumundan endişeliyim” dedi.

Yıldız ayrıca cezaevindeki 12 kişilik koğuşta 33 kişinin kaldığını ve geçtiğimiz haftada sudan kaynaklı zehirlenmeler yaşandığını söyledi.

MA’dan Berivan Altan’a konuşan Yıldız, bu sudan bebeğinin de zehirlendiğini ve kendisinin revire götürülmek dışında herhangi bir sağlık kontrolünden geçirilmediğini kaydetti.

Arin bebeğin yeterince beslenemediğini de aktaran baba Yıldız, “Eşim sağlıksız beslenmeden kaynaklı sütü oluşmadığı için Arin’i yeterince besleyemiyor. Dışarıdan mama istediklerinde de farklı gerekçelerle getirilmiyor. Bebe bisküvisi ve süt ile ek gıda beslemesi yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

‘Hücre cezası verildi’

Ayrıca eşine hücre cezası verildiğini de belirten Yıldız, Esma Yıldız’ın hücreye götürülmesinin diğer tutuklular tarafından engellendiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Tutuklular izin vermeyince eşime ‘ya dosyana işleriz ya da sana 3 ay görüşe çıkmama cezası vereceğiz’ denilmiş. Dosyasına işler ise infazı yanacak. Henüz bir işlem yapılmamış.”

Konu Meclis gündemine de geldi

HDP’li milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın yaşananları Meclis’te dile getirdiğini aktaran Yıldız, “Kendisi Adalet Bakanı ile de görüştüğünü söyledi ama Adalet Bakanı’ndan bir girişim yok” dedi.

Hak ihlallerinin basına yansımasından eşine ve kendisine cezaevi yetkilileri tarafından tepki gösterildiğini de belirten Yıldız, “Eşimin mektuplarını geç veriyorlar. Onun talepleri olduğunda kötü muamele ve farklı uygulamalar yapılıyor” dedi.