‘Aysel Tuğluk için merhamet değil adalet’ 

‘Aysel Tuğluk için merhamet değil adalet’ 

Eski milletvekili Aysel Tuğluk’un sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmaması sosyal medyada da tepki gördü. Siyasetçiler, gazeteciler, sivil toplum örgüt temsilcileri başta olmak üzere birçok kesim “#AyselTuğlukuSerbestBırakın” çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik operasyon kapsamında 2016 yılının Aralık ayında tutuklanan eski milletvekili Aysel Tuğluk’un ciddi sağlık sorunları olduğunu belirtiyor.

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan ve hafıza kaybı yaşadığı ifade edilen Tuğluk için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Kampanyada, “#Ayseltuglukicinadalet, #ayseltuğlukserbestbırakılsın” etiketi kullanıldı.

‘Acil tahliye edilsin’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Aysel Tuğluk’un serbest bırakılmamasına tepki gösterdi.

 

 

 

 

Avukatları Tuğluk’un bir hafıza kaybı yaşadığını söylüyor. Mart 2018’de “örgüt yöneticisi olmak” suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Tuğluk, annesinin cenaze törenine özel izinle katılmıştı. Ankara’ya defnedilen cenaze, saldırıların ardından gömüldüğü yerden çıkarılmış ve Dersim’e gönderilmişti.

Euronews’e konuşan Tuğluk’un avukatı Reyhan Yalçındağ, Tuğluk’un cenazeye yönelik saldırılardan çok etkilendiğini söyledi.

Söz konusu etkiyi cezaevi idaresi ve personeli ile eş zamanlı gözlemlediklerini aktaran Yalçındağ, “Çok ağır bir hale döndüğünü gözlemledik. Aysel Hanımın bugün yaşadığı bu sürecin müsebbibi o gün o mezarlıkta bizlere saldıranlardır, onları koruyan kollayan siyasi iktidarın kendisidir” diye konuştu.