Covid-19 tedbirlerinde yeni dönem başlıyor

Covid-19 tedbirlerinde yeni dönem başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadeleye ilişkin yeni bir döneme girileceğini duyurdu: “Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgınıyla mücadeleye ilişkin mesajlar verdi. Gelecek hafta çarşamba günü  açıklama yapacağını belirten Koca, salgınla mücadelede gelinen noktanın ve bundan sonra yapılması gerekenlerin ifade edileceği bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi:

Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.

Covid-19 vakalarının geçen hafta sonu itibarıyla zirve yaptığını ve gelecek hafta azalmaya başlayacağını tahmin ettikleri söyleyen Koca, “Hastane yükü de giderek azalacak. Şu an hastaneye yatışlar yüzde 28-30 gibi azalmış oldu. Yoğun bakıma yatış yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Molnupiravir ilacı

Covid-19 tedavisinde “molnupiravir” etken maddeli ilacın kullanımına başlandığını hatırlatan Koca, “Molnupiravir ilacını piyasaya dağıttık. 700 küsur dolar olan ilacı 70’te 1 maliyete indirerek piyasaya verdik. Dünyada da kullanılan bu ilacı hızla yerlileştirip yaygın kullanılmak üzere piyasaya verdik. 65 yaş üstüne, kronik hastalara ve risk taşıyanlara veriyoruz.” dedi.

Bakan Koca, 65 yaş üstündekilerin Covid-19 tedavisinde erken dönemde molnupiravir kullanmalarının önemli olduğunu belirtti.

 

HABER MERKEZİ