Şiddet uygulayan Kutluer için 6 yıla kadar hapis istemi

Şiddet uygulayan Kutluer için 6 yıla kadar hapis istemi

Dr. Filiz Yıldırım’a şiddet uygulayan İbrahim Kutluer için savcının verdiği mütalaada, 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Ankara’da boşandığı İbrahim Kutluer tarafından şiddete maruz bırakıldığı sırada özsavunma hakkını kullandığı için yargılanan Dr. Filiz Yıldırım ve Kutluer’in birleştirilen dosyaları üzerine yapılan yargılamada savcı mütalaasını açıkladı.

Sincan Batı Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ardından taraflara tebliğ edilen mütalaada savcı, Kutluer ve Yıldırım’ın olay tarihinde resmi nikahla evli oldukları, Kutluer’in Yıldırım’a yönelik eylemleri sonucu Yıldırım’ın basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve vücudunda kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandığı, Yıldırım’ın eylemleri nedeniyle sanık Kutluer’in basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif şekilde yaralandığının adli raporlar ile belirlendiğini ifade etti.

Savcı ilk haksız hareketi görmedi!

Yıldırım ile Kutluer arasındaki tartışma ve eylemlerinde “ilk haksız hareketin kimden kaynaklandığı veya öncelik sonralık ilişkisinin” tanık beyanları ve taraf beyanları ile açıkça ortaya konulamadığını iddia eden savcı, taraflara verilecek cezalarda haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Savcı mütalaada, “Katılan sanık İbrahim Kutluer’in eylemlerine uyan 5237 sayılı TCK’nın 86/1-3a, 87/3, 29, 53/1-2 maddeleri, Katılan sanık Filiz Yıldırım’ın eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 86/2-3a, 29, 53/1-2 maddeleri gereğince cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” dedi. Savcının mütalaasında belirttiği kanun maddelerine göre Kutluer için eşe karşı “kasten yaralama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini isteyerek cezanın 2 kere yarı oranında artırılmasını istedi.

Özsavunmaya ceza istemi

Yıldırım için ise “basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif yaralama” suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasının verilmesini isteyerek söz konusu eylemin eşe karşı işlendiği gerekçesiyle verilecek cezanın artırılmasını talep etti.

Ne olmuştu?

İbrahim Kutluer hakkında Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Eşe şiddet”, “hakaret” ve “silahlı tehdit” suçlarından kamu davası açıldı. Görülen duruşmalarda, “hakaret” ve “silahlı tehdit” suçundan beraat kararı verilen Kutluer hakkında “kasten yaralama” suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Yıldırım’ın şiddete maruz kalırken, canını kurtarmak için meşru savunmada bulunarak saldırganın kolunu ısırması ise haksız tahrik sayıldı. 1/6 oranında indirim yapılarak cezası 1 yıl 1 ay 15 güne indirildi. “Sanığın kişilik özellikleri” de gerekçe gösterilerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve herhangi bir yükümlülük altına alınmaksızın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

Yıldırım’ın avukatı beraat kararı verilen “hakaret” ve “silahlı tehdit” suçlarından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf talep etmiş, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karara da itiraz etmişti. Yıldırım’ın olay esnasında eşinin kolunu canını kurtarmak için ısırdığı, yasal savunma (meşru müdafaa) altında bu fiili işlediğinden dolayı ceza verilmesine yer olmadığı talebiyle açılan dava da Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

 

HABER MERKEZİ