Ana SayfaGüncelGözaltındaki yazarların köşeleri yazısız yayımlandı

Gözaltındaki yazarların köşeleri yazısız yayımlandı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi yazarları Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya’nın bugünkü köşeleri yazısız olarak çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik dün yapılan gözaltı operasyonunda gözaltına alınan Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya bugün yayınlanması beklenen köşe yazılarını yazamadı. Yazarların köşeleri yazısız olarak yayımlandı.

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonunda, gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Aydın Engin, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, eski muhasebe müdürü Bülent Yener, karikatürist Musa Kart, muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Müslüm Özışık gözaltına alındı.

Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili Akın Atalay ve vakıf yönetim kurulu üyesi Nebil Özgentürk yurtdışında olduğu için gözaltına alınamadı.

Operasyon kapsamında, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, “PKK/KCK ve FETÖ/ PYD terör örgütlerine müzahir oldukları, 2 Nisan 2013 tarihli, 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçme kararının usulsüz olduğu, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde, darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığı” yönünde iddialarda bulundu.