Ana SayfaGüncelKadın ve yabancı tutukluluların sorunları konuşulacak

Kadın ve yabancı tutukluluların sorunları konuşulacak

HABER MERKEZİ – Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi, kadın ve yabancı tutuklu ve hükümlülerin sorun ve ihtiyaçlarını tartışmak üzere bugün bir söyleşi düzenliyor.

Özel ihtiyaçları olan tutuklu ve hükümlülerin sorunlarına yoğunlaşan, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (CİSST / TCPS) kadın ve yabancı tutukluların sorun ve ihtiyaçlarını tartışmak için Cezayir Salonu’nda söyleşi gerçekleştirecek.

10 yılı aşkın süredir tutuklular ve hükümlülerle ilgili çalışmalar yürüten CİSST/ TCPS, hapishanelerin ‘tek tip’ mahpus grubu için yapıldığını ve özel ihtiyaçların göz ardı edildiğini belirtti.

Özel ihtiyacı olan tutuklu ve hükümlülere dair çalışmalarda yoğunlaşılan gruplardan ikisinin kadınlar ve yabancılar olduğunu belirten dernek tarafında yayımlanan çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

Önümüzdeki süreçte kadın ve yabancı mahpusların sorun ve ihtiyaçlarına ilişkin kampanya gerçekleştirme hedefi söz konusudur. Bu kapsamda söz konusu mahpusların durumu ve ihtiyaçlarına değinilerek kampanyanın gereklilikleri üzerine bir tartışma zemini sunulacak, dernek çalışmalarına ve kampanyalarına dair söyleşi gerçekleştirilecektir.

Söyleşi bu akşam (12 Aralık) saat 19.00’da Cezayir Salonu’nda yapılacak.