Ana SayfaGüncelKasım’da 21 kadın katledildi, 35 kız çocuğu istismara maruz bırakıldı

Kasım’da 21 kadın katledildi, 35 kız çocuğu istismara maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ –  Kasım ayında 21 kadın ve iki çocuk erkekler tarafından öldürüldü. Kadınların bir çoğu boşanmak istedikleri için öldürülürken 16 kadın ise cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar Kasım ayında da artarak devam etti.

bianetin tuttuğu çetele ise şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor.

Buna göre erkekler Kasım’da 21 kadın ve iki çocuğu öldürdü; yedi kadına tecavüz etti; 37 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 9 kadına cinsel tacizde bulundu; 32 kadına şiddet uyguladı ve 35 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.

Cinayet

Kadınların yüzde 14’ü boşanmak istediği için, yüzde 14’ü ise boşandığı eski eşi tarafından katledildi.

Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan bir erkek kararın sona ermesinin ardından eşi ve iki çocuğunu öldürdü.

Kadınların yüzde 81’ini sevgilileri veya eski sevgilileri tarafından öldürüldü.

11 kadını resmi nikahlı kocaları, birini dini nikahlı kocası, ikisini sevgilisi, üçünü eski kocası, birini eski damadı, birini oğlu, birini üvey oğlu, birini evine giren hırsızlar öldürdü.

Cinsel şiddet

Basında yer alan haberlere göre Kasım ayında yedi tecavüz vakası yaşandı.

Bir kadına sevgilisi, birine ağabeyi, birine iş görüşmesi için buluştuğu bir yönetici, dördüne ise tanımadıkları erkekler tecavüz etti.

Erkekler tarafından 37 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Kadınlardan sadece biri T.C. vatandaşıydı.

Taciz

Kasım ayında 9 kadın cinsel tacize maruz bırakıldı. Kadınları taciz eden erkeklerden bir çoğu ise tanıdıkları kişilerden oluşuyor.

Bu erkeklerden yüzde 44’ü kadınların tanıdıkları kişilerdi: Bir kadına eski sevgilisi, birine komşusu, birine sevgilisi, birine sosyal medyadan tanıştığı bir erkek, beşine ise tanımadıkları erkekler cinsel tacizde bulundu.

İki kadın kendilerini taciz ve tehdit eden erkekleri öz savunma yaparken öldürdü. Tutuklanan iki kadından biri sistematik taciz mağduruydu ve tacizden kurtulmak için üç kez adresini değiştirmişti.

Bu taciz vakalarında sadece 2 erkek tutuklandı.

Cinsel istismar

35 kız çocuğu cinsel istismara maruz bırakıldı. Cinsel istismar olaylarının yüzde 60’ı okullarda: 21 kız çocuğu okulda, biri otobüste, üçü sokakta, biri spor salonunda, dördü evde yaşandı. Beş olayın yaşandığı mekana dair ise herhangi bir bilgiye yer verilmemiş.

Kız çocuklarının yüzde 34’ü öğretmen ya da okuldaki diğer görevlilerce, yüzde 14’ü ise erkek akrabalarınca istismar edildi. Cinsel istismar suçlulularının çoğu ise yine cezasız kaldı. 15 fail tutuklanırken, 14 fail ise serbest bırakıldı.

Şiddet

Kasım’da erkekler 32 kadına şiddet uyguladı/yaraladı; kadınların yanındaki 5 erkeği (babası, sevgilisi, iş arkadaşı vs) öldürdü.

Şiddet-yaralama olaylarının yüzde 31’i sokak ortası, banka, metro gibi kamusal alanlarda yaşandı.  Kadınların yüzde 12,5’i boşanmak istediği için şiddete maruz kaldı.