Ana SayfaGüncelPembe Hayat KuirFest için geri sayım başladı

Pembe Hayat KuirFest için geri sayım başladı

HABER MERKEZİ –  6. Pembe Hayat KuirFest bu yıl, LGBTİ’lerin hayatlarına odaklanan internet dizilerine yer veriyor. Gökkuşağı rengindeki festival 12 – 19 Ocak tarihleri arasında Ankara, 26 – 28 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Bu yıl altıncısı düzenlenen Pembe Hayat KuirFest, sürpriz içerikleriyle LGBTİ karakterlere ve hikâyelerine ev sahipliği yapan en önemli bağımsız dijital mecralardan biri haline gelen internet dizilerini inceleyecek.

Festivalde “Queer Series” kapsamında bu yapımlardan Féminin/Féminin ve The Nest seyirciyle buluşacak.

Féminin/Féminin (2014), Florence Gagnon ve Chloé Robichaud tarafından hayata geçirilen ve çeşitli yaşlardan lezbiyen, biseksüel, heteroseksüel altı arkadaşın hayatını anlatan bir komedi.

Her bölümde, Montreal’de yaşayan bu altı kadından birinin hikâyesine odaklanan dizi, mizahi olduğu kadar duygulu yanlarıyla da kurmaca ve gerçeği harmanlıyor.

Filipe Matzembacher ve Marcio Reolon imzalı The Nest (2016) ise ordudan kaçan genç bir askerin, Bruno’nun kendini keşfetme sürecini anlatıyor. Uzun yıllar görmediği erkek kardeşini bulmak üzere yola çıkan Bruno, gittiği şehirde kardeşine ulaşamasa da kendini yepyeni bir ailenin içinde bulur.

Kardeşinin arkadaşlarından oluşan bu kuir komünite içinde Bruno, hem cinselliğini yeniden keşfedecek hem de kardeşine hiç olmadığı kadar yakın hissedecektir. Bir kendini bulma hikâyesi olan The Nest, geçtiğimiz yılın en dikkat çeken LGBTİ temalı internet dizilerinden biri oldu.

KuirFest, 12 – 19 Ocak tarihleri arasında Ankara, 26 – 28 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da izleyici ile buluşacak.

  6. Pembe Hayat KuirFest ücretsiz gerçekleşecek