Ana SayfaDünyaLimon Festivali: Narenciyeye sihirli dokunuş

Limon Festivali: Narenciyeye sihirli dokunuş

HABER MERKEZİ – Fransa’daki Menton kasabasında 84. Limon Festivali başladı. 145 ton limon ve portakal müzikal sanatçılarının heykellerine dönüştürüldü.

Fransa’daki Menton kasabasında 84 yıldır her Şubat ayında düzenlenen Limon Festivali (Fete du citron) sanatın en renkli haline sahne oldu.

Deutsche Welle’de yer alan haberde festival kapsamında 145 ton limon ve portakalın sanatçıların sihirli elleriyle buluşarak heykellere dönüştürüldüğü belirtildi.

Her yıl dünyanın farklı noktalarından 300 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan festival, Fransa – İtalya sınırındaki Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinde yer alıyor.

Bu dikkat çekici festivalin bu yılki konusu ise müzikallerin en önemli temsilcisi Broadway.

Bu heykelde “Cabaret” müzikalinden şarkıcı Sally Bowles Berlin’deki ünlü Brandenburg Kapısı üzerinde otururken görülüyor. Müzikal 1930’ların Berlininde geçiyor.

 

Aslan Kral

 

Festivalin yapılmaya başlandığı 1933 yılından Menton Avrupa’nın önde gelen limon ve narenciye üreticisiydi. Bugün ise narenciye yetiştiriciliğinin ekonomik anlamı azaldı.

Festivaldeki heykeller için meyve İspanya’dan geliyor.

Paris Katedrali ve güzel bir kadın. Sözkonusu kişi elbette müzikaline de ismini veren “Notre Dame’ın Kamburu” kitabından Esmeralda. Heykelin büyüklüğü 10 metreyi buldu.
‘Singin’ – The Rain’

Fotoğraflar: Reuters