Ana SayfaEkonomiVarlık Fonu’nun ardından yeni bir fon: ‘Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı’

Varlık Fonu’nun ardından yeni bir fon: ‘Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı’

HABER MERKEZİ – Birçok kamu kurumunun devredildiği Varlık Fonu’nun ardından şimdi de Araştırma-Geliştirme Fonu kuruluyor. 12 milyar lira büyüklüğü olması öngörülen fonla, bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşlarının Ar-Ge harcamalarının tek elde toplanması öngörülüyor.

Varlık Fonu’nun ardından bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşlarının Ar-Ge harcamalarını ‘tek elde toplaması, planlanması, yönetilmesi ve izlenmesi’ amacıyla “Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı” adında yeni bir fon daha kuruluyor.

Habertürk’ün haberine göre büyüklüğü 12 milyar lira olması öngörülen fonla daha çok uydu, fırlatma rampası, yerli oto gibi kritik projelere ilişkin Ar-Ge çalışmaları, bu fondan finanse edilecek.

Hayata geçecek fonun yönetimine ilişkin kararlar ise Başbakan başkanlığında kurulacak Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu’nda alınacak.

Ar-Ge fonuna ilişkin hesap, Sanayi Bakanlığı merkez muhasebe birimi nezdinde açılacak. Hesabın yönetimine yönelik işlemler, bakanlık tarafından yapılacak.

Hangi bakanlığın hangi projesine kaynak aktarılacağı, Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu’nda belirlenecek.

Varlık Fonu

Büyük tartışmalara neden olan ve birçok kamu kurumunun devredildiği Varlık Fonu’na ilişkin ayrıntılı haberlere aşağıdaki yönlendirmelerden ulaşabilirsiniz.

  Varlık fonu nedir, nasıl çalışır?
  'Paralel bir bütçe': 8 kamu kuruluşu Varlık Fonu’na aktarıldı
  Varlık Fonu'na yeni devirler: THY ve Halkbank da Yiğit Bulut'a 'emanet'
  Bodrum'dan Kuşadası'na, Antalya'dan İstanbul'a: Hazine arazileri Varlık Fonu'na aktarıldı