Ana SayfaGüncelAlman milletvekilinden referandum yorumu: Sonucun meşruiyeti sorgulanabilir

Alman milletvekilinden referandum yorumu: Sonucun meşruiyeti sorgulanabilir

HABER MERKEZİ – Alman parlamenter Andreas Nick Türkiye’deki referandum sonucunun meşruiyetinin sorgulanabileceğini söyledi.

Alman Meclisi Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Grubu Türkiye Raportörü Andreas Nick, Türkiye’de yapılan anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

DW Türkçe’ye konuşan Alman parlamenter Haziran 2015’te yapılan seçimlerden bu yana Türkiye’de artan kutuplaşmanın temel nedenlerinden birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği anayasa değişikliği olduğuna dikkat çekerek, Erdoğan’ın çok az farkla da olsa çoğunluğu sağladığını belirtti.

Andreas Nick, açıklamasında “çok az farkla çıkan bir sonucun” Türkiye’nin “iç siyasetindeki kutuplaşmayı” gidermeyebileceğinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Nick, bu sonucun “meşruiyetinin yaygın bir şekilde sorgulanabileceğini” belirterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük hedefine ulaşmasına rağmen, gerilimi azaltma yönünde adımlar atacağını” ümit etmek için çok fazla neden bulunmadığını dile getirdi.

Alman siyasetçi, bunun yanı sıra “terör ve şiddetin tırmanmasından kaygı duyulduğunu da” sözlerine ekledi.