Ana SayfaGüncel🎨 | Pera’dan iki yeni sergi: ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ ve ‘José Sancho: Erotik Doğa’

🎨 | Pera’dan iki yeni sergi: ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ ve ‘José Sancho: Erotik Doğa’

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi yaz döneminde, ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ ve ‘José Sancho: Erotik Doğa’ adlı iki sergi ile giriyor.

Pera Müzesi yaza iki yeni sergiyle ‘merhaba’ diyor.

Bu sergilerden biri metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorgulayan ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ sergisi, 25 Mayıs’ta ziyarete açılacak.

Serginin ismi George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir gönderme.

Küratörlüğünü Alistair Hicks’in üstlendiği sergi sanatçı Pavel Pepperstein ve 1970 ve 1980’lerde devlet tarafından sanatçı olarak tanındıkları için farklı bir iletişim biçimi kurmak zorunda kalan başka bazı Moskova kavramsalcılarıyla başlıyor ve tüm dünyadan 34 sanatçının yapıtları aracılığıyla metinle imge arasında yeni bir düşünme dengesini gözler önüne seriyor.

Sergide yer alan sanatçılar

Sergide eserleri yer alan sanatçılar ise şöyle: Yuri Albert, Nikita Alexeev, Kader Attia, Sarnath Banerjee, Erik Bulatov, Hera Büyüktaşçıyan, Olga Chernysheva, Aslı Çavuşoğlu, Marilá Dardot, Marcel Dzama, Tracey Emin, Merike Estna, Claire Fontaine, Sandra Gamarra, Duan Jianyu, Ali Kazma, William Kentridge, Waqas Khan, Anselm Kiefer, Galim Madanov & Zauresh Terekbay, Marko Mäetamm, Mónica de Miranda, Ciprian Mureşan, Arkadiy Nasonov, Bruce Nauman, Pavel Pepperstein, Raymond Pettibon, RAQS Media Collective, Thomas Ruff, Nedko Solakov, Erdem Taşdelen, Gavin Turk, Keith Tyson ve Yangjiang Group.

‘José Sancho: Erotik Doğa’

Pera’nın ev sahipliği yapacağı bir diğer sergi ise Kosta Rika’nın en önemli heykeltıraşlarından José Sancho’nun eserlerinin yer aldığı ‘José Sancho: Erotik Doğa’ sergisi.

Küratörlüğünü María Enriqueta Guardia-Yglesias’ın üstlendiği sergi yerel ve küresel, tikel ve evrensel arasında kurulabilecek diyaloğa bir mesaj niteliği taşıyan eserlerden oluşuyor.

Sanatçı eserlerinde ahşap, granit, mermer, bronz, demir levhalar ve buluntu nesneler gibi çeşitli malzemelerle birlikte sanatçının ele aldığı hayvan formları ve sayısız dişilik temsilini yeniden yaratmasını sağlıyor.

İki sergide 6 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir.