Ana SayfaDünyaAsya ülkeleri içinde bir ilk: Tayvan’da eşcinsel evliliğe onay

Asya ülkeleri içinde bir ilk: Tayvan’da eşcinsel evliliğe onay

HABER MERKEZİ – Tayvan Anayasa Mahkemesi eşcinsel evliliklerin yasallaşmasını öngören bir kararı onayladı. Kararın yasallaşması halinde Tayvan Asya ülkeleri arasında bir ilke imza atacak.

Tayvan eşcinsel evliliklerin yasal olduğu ilk Asya ülkesi olabilmek yolunda ciddi bir adım attı.

Tayvan’da Anayasa Mahkemesi eşcinsel çiftlerin evlenmesi için yasal bir engel bulunmadığına hükmeden bir karara imza attı.

Bu kararda şu an yürürlükte olan medeni hukukun evlenme özgürlüğü ve eşit haklar ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre evlilik yasasında eşcinsel evliliklere de izin verecek şekilde düzenleme yapılması için yetkililere 2 yıl süre tanındı.

2 yıl içerisinde gerekli değişiklik yapılmadığı takdirde evlenmek isteyen eşcinseller mahkeme kararı ile bu adımı atabilecek.

Karar kutlandı: Diğer Asya ülkeleri için emsal olsun

Uzun yıllardır eşcinsellerin hakları için mücadele eden örgütler bu kararı kutlamak için başkent Taipei’deki parlamento binası önünde bir araya geldi.

Aktivistler bu kararın diğer Asya ülkeleri için de emsal oluşturması gerektiğini söylediler.

Karar sonrası açıklama yapan Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen de Tayvanlılara farklı fikirlere sahip insanlara karşı anlayışlı ve saygılı olma çağrısında bulundu.