Ana SayfaGüncelMalumun ilamı: Erdoğan AKP’ye üye oldu

Malumun ilamı: Erdoğan AKP’ye üye oldu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç yıl sonra AKP’ye üye oldu. Böylece ‘tarafsız cumhurbaşkanlığı’ dönemi resmen sona ererken ‘partili cumhurbaşkanlığı’ dönemine geçilmiş oldu. Üyelik töreninde konuşan Erdoğan, “Partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum” dedi. Erdoğan ayrıca konuşmasında AB’ye rest de çekti: “Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğiyle ‘partili cumhurbaşkanlığı’nın önünün açılmasının ardından yeniden AKP’ye üye oldu.

Böylece Erdoğan, üç yıl sonra resmi olarak AKP’ye yeniden geçti.

Erdoğan, sembolik üye formuna imzayı atarak AKP’ye üye oldu.

10 Ağustos 2014’te cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014’te yapılan AKP 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu’na devrederek partisinden ayrılmıştı.

Yıldırım’ın konuşması

Görevi Erdoğan’a devredecek olan Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada “Ev sahibine ‘Hoş geldiniz’ demeye gerek yok” dedi:

Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Ülkeyi yönetenlerin kendini milletin üzerinde görme anlayışı sona erdi. Milletin adamı AK Parti’ye bugün dönüyor.

AK Parti’nin kurucu lideri Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Kendi kurduğunuz yuvanıza hoş geldiniz. Aslında ev sahibine ‘Hoş geldin’ demeye ihtiyaç yok.

Erdoğan’a genel başkanlık adaylığı teklif edeceklerini de söyleyen Yıldırım, “Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Erdoğan: Aşkıma dönüyorum, hasret sona eriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP üyeliği töreninde Yıldırım’ın ardından bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. 979 gün sonra bu hasret sona eriyor.

Heyetinizin içerisine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasağının kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde değerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık sadece resmi bir ayrılıktı. Gönlümüz hep beraber oldu.

Ülkemizin siyasi literatürüne AK Parti tarzını kazandırdığımıza inanıyorum. Ayrı kaldığımız 2.5 yılı aşkın dönemde ülkemiz hayati hadiseler yaşadı. Gelmem diyenler sonunda Beştepe’nin yolunu öğrendi.

AB’ye rest: Fasılları açmadığınız takdirde güle güle

Bugüne kadar ne yaptığınız ortada. ‘Bundan sonra ne yapacağız’ demek ne demek? Bundan sonra yapacağınız bir şey var, nedir o? Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle.

Türkiye bunların kapıkulu değildir. Yakında bir NATO zirvesi var, görüşme talepleri var. OHAL kalkmalı, ilk adımı Türkiye atmalı, şu olmalı, bu olmalı… Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onları söyleyin. Siz Fransa’daki OHAL’i kaldırın. Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra oturur konuşuruz aksi takdirde görüşecek bir şeyimiz kalmadı.

  Erdoğan'ın istediği referanduma gerek kalmadı: AB'den üyelik için 'Şimdilik imkansız' açıklaması

Anayasa değişikliğine evet diyen 25 milyon 200 bin vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Hayır diyen kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Yüzde 51,4 bir AK Parti oyu değildir. Yüzde 48,6 da bir CHP oyu değildir. Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri var. Orada her şey ortaya çıkacaktır. Yüksek Seçim Kurulu nihai karar mercidir ama Yüksek Seçim Kuruluna gidiyorsun, nihai kararını veriyor, sen onunla tatmin olmuyorsun, ‘Anayasa Mahkemesi’ diyorsun. O arada Anayasa Mahkemesi bir açıklama yapıyor, oradan da umudunu kesiyorsun. Şimdi de AİHM’e gidiyorsun. Ya AİHM’in böyle bir görevi yok. Görev alanının içerisinde böyle bir şey yok. Bu ülkenin seçimle ilgili iç işlerine karışma yetkisi yok. Yenilen pehlivan yenilgiye doymuyor.

2019’da seçimler var, milletin gönlüne gir. Ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların kapısına gidiyorlar. 16 Nisan artık geride kalmıştır. Bundan sonra tüm planlarımızı 2019 seçimlerine göre yapmak zorundayız. Diğer partilere de aynı tavsiyede bulunuyoruz.