Ana SayfaGüncelPolis tarafından öldürülen Özkeskin’in ailesi ve avukatlarından suç duyurusu

Polis tarafından öldürülen Özkeskin’in ailesi ve avukatlarından suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Kadıköy’deki evinde polis tarafından yapılan baskında öldürülen TAYAD üyesi İnanç Özkeskin’in ailesi ve avukatları suç duyurusunda bulundu. Yaşananlara tanık olan Özkeskin’in annesi Güneş Ayşe Özkeskin, ‘polisin kapıyı kırarak eve girdiğini ve her şeyin 15 dakika içinde olduğunu, oğlunu bir anda vurduklarını’ söyledi.

İstanbul Kadıköy’de bir eve 13 Haziran’da Terörle Mücadele Şube polisleri tarafından düzenlenen baskında ailesi ile birlikte yaşayan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin öldürülmüştü.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, baskının Devrimci Halk Kurtuluş Partisi / Cephesi’ne (DHKP-C) yönelik olduğunu iddia etmiş ve baskında ‘çatışma çıktığını’ öne sürmüştü.

Özkeskin’in ailesi ve avukatları Günay Dağ ile Ebru Timtik Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Özkeskin’in annesi Güneş Ayşe Özkeskin ile ailenin avukatı Günay Dağ suç duyurusu öncesi adliye önünde açıklama yaptı.

‘Yargı kolluk kuvvetlerini kouyor’

Yargının kolluk kuvvetlerini özel olarak koruma kalkanı altına aldığını belirten Günay Dağ, yaşananları daha önce yaşanan benzer katliamlardan bildiklerini söyledi.

“Soruşturmalar kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı ile kapatılıyor” diyen Dağ yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti:

Biz İnanç Özkeskin’in ölümünün aynı akıbetle sonuçlanmaması için elimizden geleni yapacağız. Bugün bunun için buradayız. Annenin tanıklığına dayanarak gerçekleri açıklamaya çalışacağız ve suç duyurusunda bulunacağız.

‘Polis kapıyı tekmeleyerek içeri girdi’

Dağ’ın açıklamalarının ardından yaşadığı tanıklığı anlatan anne Güneş Ayşe Özkeskin, “Saat bir civarında kapı tekmelenerek içeri girildi” dedi.

Özkeskin olanları şöyle anlattı:

Bir şey vuruldu ve hemen fırladım. Kim o dedim, kırmayın açıyorum dedim fakat o arada vurmuşlar. İki tane maskeli adam girdi ve beni kapının karşısında bulunan salonun oraya ittiler. Oğlumu en son gördüğümde koridordaydı sonra ne olduğunu hiçbirimiz anlamadık. Bir iki dakika içinde oldu her şey. O ara silah sesleri çıktı. Ne yapıyorsunuz silah sıkmayın dedim. Hepimizi ayrı odalara koydular. Oğlumu da küçük odada vurmuşlar.

‘Siviller bizi evden çıkardı’

Apar topar eşi ile kendisinin evden çıkarıldığını belirten Özkeskin devamla şunları anlattı:

Eşimi maskeliler kapının önüne getirdiler. Siviller bizi evden çıkardılar. Her şey 15 dakika içinde olup bitti. Öyle yarım saat falan hayır olmadı. Daha sonra Acıbadem karakoluna götürüldük. O zaman biz hiçbir şeyin farkında değildik. Oğlumu görmek istiyorum diyorum ‘göreceksin’ diyorlar. Sabaha kadar bizi hastanede tuttular ve ifademizi de orada imzalattılar. Gözlüğüm olmadığı için okuyamıyorum diyorum. Bizi de öldürün ne yaparsanız yapın dedim imzaladım.