Ana SayfaGüncelCHP’den ‘Hayır’ bloğuna ‘Adalet Mitingi’ne katılım çağrısı

CHP’den ‘Hayır’ bloğuna ‘Adalet Mitingi’ne katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Adalet Yürüyüşçüleri’nin 9 Temmuz’da Maltepe’de karşılayacaklarını belirterek, “Hayır” bloğunda yer alan siyasi partileri mitinge davet ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan ve bugün 18’inci gününde olan Adalet Yürüyüşü’nün finalinin yapılacağı 9 Temmuz’da Maltepe’de düzenlenecek olan Adalet Mitingi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Canpolat, CHP İstanbul İl Örgütü olarak mahallelerden direk miting alanına halkın katılımını sağlayacaklarını ve toplam 958 mahalleden miting için araç kaldırılacağını söyledi.

Miting alanına ulaşımın ağırlıklı olarak deniz yoluyla olacağına değinen Cemal Canpolat şunları söyledi:

İstanbul’un girişinde görkemli bir karşılama yapacağız, genel başkanımız çok kalabalık olmasından yana Bizim dışımızda katılacak bir çok sivil toplum örgütü var. Bir çok kulüp taraftarı özellikle İstanbul’da, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray taraftarı kendi flamalarıyla mitinge katılacaklarını bize teyit ettiler. 25 noktada miting alanına giriş yapılacak. Silivri, Beylikdüzü, Küçükçekmece’nin de olduğu uzak ilçeler ağırlıklı olarak deniz yolu ile Maltepe’ye gelecekler. Fatih, Beşiktaş, Üsküdar’dan gelecek olanlar da ağılıklı olarak tekneyle alana gelecekler.

“Hayır” bloğunda yer alan siyasi partileri mitinge davet ettiklerini belirten Canpolat şöyle devam etti:

Mitingi takip etmek için şu ana kadar 200’e yakın yabancı basın mensubu başvuru yaptı. Sosyalist Enternasyonel Başkan ve Yönetim kurulu İstanbul’daki mitinge katılmak istediğini söyledi. Yaklaşık 600 kültür, sanat adamının mitinge katılacağını sizinle paylaşmak istiyorum. Miting alanında engelliler için ayrı bir bölüm ayırdık. Genel başkanımızın sadece adalet için yürümesi ve İstanbul’da ‘Adalet’in dışında hiçbir pankart ve flama taşınmayacak. ‘Adalet’ temalı pankartlar asılacak. İstanbul’da bizimle beraber ‘Hayır’ bloğunda buluşan bütün siyasi partilerin tamamını mitinge davet ediyoruz.