Ana SayfaGüncelİstismarın yaşandığı kursun hala açık olmasına tepki: ’15 yıllık AKP iktidarının bir sonucu’

İstismarın yaşandığı kursun hala açık olmasına tepki: ’15 yıllık AKP iktidarının bir sonucu’

HABER MERKEZİ – Ağrı’da halk, bir çocuğun başka bir çocuğun istismarına maruz kaldığı İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu’nun halen açık olmasına ‘vicdansızlık’ diyerek tepki gösterdi. HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de “Bu tür yerler iktidara yakın yerlerdir, bunu herkes biliyor. Onun için AKP üzerinde durmuyor” diye konuştu.

Ağrı’da İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda kalan 9 yaşındaki bir çocuk 17 yaşındaki başka bir çocuk tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismara maruz kalan çocuğun anlatması ile ortaya çıkan olay sonucu 17 yaşındaki zanlı gözaltına alınarak tutuklandı.

Sanık çocuk hakkında Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şehirde bu olayın yankısı hala sürerken kursun açık kalıp ders vermeye devam etmesi halkın tepkisine neden oldu.

dihaber’e konuşan yurttaşlar kamuoyunun sessizliğine de tepki gösterdi.

“Bir zenginin çocuğu olsaydı dünya yıkılmıştı”

Yurttaşlardan Ferzende Altun, “Burada çocuklara tecavüz dersi mi veriliyor. Zaten o hoca da çocuk yaşta. Bu kadar vicdansızlık olur. Bu kurslara karşıyım, maalesef hala açık. Neden bu hala kapatılmadı? Bir bakanın veya bir zenginin çocuğu olsaydı şimdi dünya yıkılmıştı” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Ağrı’nın her yerinde bu kursların açıldığını dile getiren Mahmut Çermik ise “Her sokak başında, her mahallede bu kurslar var. Bu bize bir hakarettir” diyerek kursun kapatılmasını istedi.

“Bu durum AKP iktidarının bir sonucu”

HDP Ağrı Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir de bu durumun AKP’nin 15 yıllık iktidarının sonucu olduğunu ifade etti.

Taşdemir, Ağrı’nın her yerinde benzer kursların açıldığına dikkat çekerek “Sözde eğitim veriliyor ne eğitimi verildiğini kimse bilmiyor. Bu dersi veren 17 yaşında bir çocuk. Kim bu çocuğa bu görevi vermiş?” diye sordu.

“İktidara yakın yerler olduğu için AKP üzerinde durmuyor”

Karaman’da Ensar Vakfı’da yaşanan istismar olayını hatırlatan Taşdemir, “Bu tür yerler iktidara yakın yerlerdir, bunu herkes biliyor. Onun için AKP üzerinde durmuyor” diye konuştu.

Taşdemir, HDP’nin konuya dair Başbakanın cevaplaması amacıyla Meclis’e soru önergesi verdiğini ancak hala bir yanıt gelmediğini söyledi.

“Biz bu olayın peşini bırakmayacağız” diyen Taşdemir, halka ve sivil toplum örgütlerine de çağrı yaparak “Bu İmam Buhari Kursu’nun halen neden kapatılmadığı AKP’ye sorulmalıdır” dedi.