Ana SayfaGüncel5 Haziran katliamı davası görüldü: Duruşma 2 Kasım’a ertelendi

5 Haziran katliamı davası görüldü: Duruşma 2 Kasım’a ertelendi

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 7’inci duruşması görüldü. Müşteki avukatlarının  bir önceki duruşma tahliye edilen sanıklardan  Burhan Gök’ün tutuklanması talebini reddeden mahkeme duruşmayı 2 Kasım’a erteledi.

HDP’nin Diyarbakır’da 5 Haziran 2015’de düzenlediği mitinge bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 7’inci duruşması Ankara Sincan Batı adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

5 kişinin yaşamını yitirdiği 400’ü aşkın kişi yaralandığı saldırıyla ilgili davanın Temmuz ayında görülen duruşmasında saldırının kilit isimlerinden Burhan Gök tahliye edilmişti.

Hakkında adli kontrol şartı da bulunmayan sanıklardan Gök bu duruşmaya mazeret bildirmeden katılmadı.

Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların avukatları Gök’ün duruşmaya katılmamasına tepki gösterdi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre müşteki avukatı Özgür Erol, “Burhan Gök’ün durumu bizim geçen celse bahsettiğimiz tahliye kararının yanlışlığını gösteriyor” dedi.

Avukat Kazım Bayraktar ise geçtiğimiz duruşmada yaşanan tahliye gibi bir tahliyenin tekrarlanmaması adına sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Bayraktar şöyle konuştu:

İlhami Balı, bu katliamı gerçekleştiren canlı bombaların Türkiye’ye gönderilmeleri, cihatçı çete üyelerinin sınırdan geçişlerini ve kalacakları mekanları organize eden sanıktır. Dosyalarda telefon görüşmelerine baktığımızda bu çok açık. Bu bir ağ ve hepsi birbiriyle bağlantılı. İlhami Balı Türkiye’de bu ilişkileri kim ile yapıyor? Sanıklar Mustafa Kılınç ve İsmail Korkmaz ile yaptığını görüyoruz. Telefon konuşmalarını toparladığımızda İsmail Korkmaz’ın rolünü görüyoruz.

Savunma yapan sanıklar ise tahliyelerini talep etti.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti avukatları  bir önceki duruşma tahliye edilen sanık Burhan Gök’ün yeniden tutuklanması ya da adli kontrol şartı getirilmesi talebini reddetti.

Diyarbakır Barosu ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin katılma talebini “suçtan doğrudan zarar gören olmadıkları gerekçesiyle” reddeden mahkeme diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Kasım’a erteledi.