Ana SayfaDünyaErdoğan’ın ‘Kırım’ sözleri Rusya Duması’nda tartışıldı: ‘Türkiye dış politikasında beklenmeyen dönüşler olabilir’

Erdoğan’ın ‘Kırım’ sözleri Rusya Duması’nda tartışıldı: ‘Türkiye dış politikasında beklenmeyen dönüşler olabilir’

HABER MERKEZİ – Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’da konuşan Dmitriy Novikov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kırım’ sözlerine dikkat çekti. Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Novikov, “Türkiye dış politikasında dönüşler olabilir” diye konuştu.

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Novikov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımadık, tanımayacağız” ifadelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’da konuşan Dmitriy Novikov, Erdoğan’ın Kırım’a ilişkin açıklamalarının “Türkiye’nin dış politikasında beklenmeyen dönüşlerin olabileceğini gösterdiğini” belirtti.

Novikov yaptığı açıklamada, “Bu Türkiye ile uzun vadeli ilişkiler kurmanın ne kadar zor olduğunu gösteren bir ders daha. Hükümetin değişmesi, hatta aynı iktidarla bile dış politikada dönüşler olabilir. Fakat Kırım konusunda Türkiye hiçbir zaman Rusya’nın müttefiği olmadı. Bunun Türk politikasında illüzyonların olmaması için dikkate alınması gerek” diye konuştu.

Öte yandan milletvekili, “Türklere etnik olarak yakın olan Kırım Tatarlarının, Kırım’ın Rusya’ya dahil olması sonrasında hiçbir sorun yaşamadıklarını” savundu.

Ne olmuştu?

Türkiye’nin İdlib operasyonu öncesi “İdlib’in içi bizim dışı Rusya korumasında olacak” açıklamasında bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelmişti.

Erdoğan, “Poroşenko’ya Kırım dahil toprak bütünlüğünü destekleyeceğimizi bir kez daha ifade ettim. Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımadık, tanımayacağız” diye konuşmuştu.

Kırım, 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilmişti.