Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan ‘döviz’ açıklaması: Bu kaostan çıkış mümkündür, 30 gün daha dişinizi sıkın

Demirtaş’tan ‘döviz’ açıklaması: Bu kaostan çıkış mümkündür, 30 gün daha dişinizi sıkın

HABER MERKEZİ – HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, dövizdeki artışa ilişkin çözümün mümkün olduğunu belirterek 24 Haziran’ı işaret etti: “Bu kaostan çıkış mümkündür. Seçimler bunun için bir fırsattır. Bu gidişatı ancak biz durdurabiliriz. Rantı, hırsızlığı, rüşveti ve israfı kesinlikle durduracağız. Bu ülkenin kaynaklarını yoksullara aktaracağız.”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı ve eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden döviz kurundaki artışa ve ekonomik gidişata ilişkin açıklamalar bulundu.

Dövizdeki artışın iktidar çevrelerinde “dış mihrakların işi” olarak değerlendirildiğini belirten Demirtaş, “Peki ekonomiyi neden dış mihrakların oyun alanına dönüştürdünüz?” diye sordu.

‘Bu kaostan çıkış mümkün’ diyen Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerini işaret ederek, “Rantı, hırsızlığı, rüşveti ve israfı kesinlikle durduracağız. Bu ülkenin kaynaklarını yoksullara aktaracağız” dedi.

‘Ekonomiyi neden dış mihrakların oyun alanına dönüştürdünüz?’

Demirtaş’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

1- Velev ki Hükümetin iddia ettiği gibi dövizdeki artış dış mihrakların işi olsun. Peki ekonomiyi neden dış mihrakların oyun alanına dönüştürdünüz? Dışarıdan gelen para babalarına ağam-paşam derken üreticiye, çiftçiye, esnafa, iş insanlarına neden üvey evlat muamelesi yaptınız?

2- OHAL’in, haksız tutuklamaların, sorgusuz sualsiz işten atmaların, seçim yarışındaki adaletsizliklerin bu yabancı sermaye rantçılarına tam da beslenecekleri ortamı yarattığını söyleyenleri neden susturdunuz?

3- Örneğin, Demirtaş’ı içeri attırmanın keyfini sürerken bunun ekonomiye bu kadar zarar verdiğini neden halktan saklıyorsunuz?

4- Aşırı kârla, bol keseden dağıttığınız ihalelerle trilyonları götüren yandaşlarınız bu krizi bile fırsata çeviriyor. Siz yeniden seçilirseniz faturanın acı kısmının, asıl o zaman fakir fukaraya çıkacağını neden saklıyorsunuz?

5- Bu kaostan çıkış mümkündür. Seçimler bunun için bir fırsattır. Bu gidişatı ancak biz durdurabiliriz. Rantı, hırsızlığı, rüşveti ve israfı kesinlikle durduracağız. Bu ülkenin kaynaklarını yoksullara aktaracağız.

6- Bakmayın öyle mesnetsiz suçlamalarla tutuklu olduğuma. Benim uluslararası toplumdaki itibarım, demokrasi ve insan haklarına olan samimi yaklaşımımdan kaynaklı saygınlığım, mevcut iktidardan kat be kat fazladır.

7- Benim cumhurbaşkanı seçildiğim gün, Türkiye artık bütün dünyada saygın bir ülkedir. Bunun ekonomiye olumlu yansımasına hemen tanıklık edeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz.

8- Yurttaşlarımız da panik halinde TL’den kaçıp dövize yönelmemelidir. Bu sadece krizi daha fazla tetikler. 30 gün daha dişinizi sıkın ve sandıkta daha demokratik bir iktidar için oy kullanın. En kalıcı çözüm budur.