Ana SayfaGüncelODTÜ’de İrem Kütük’ün yaşamını yitirmesine neden olan kamyonetin sürücüsü için 6 yıla kadar hapis istemi

ODTÜ’de İrem Kütük’ün yaşamını yitirmesine neden olan kamyonetin sürücüsü için 6 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – ODTÜ’de kampüs içerisinde bir kamyonetin kasasının kafasına çarpması sonucu yaşamını yitiren İrem Kütük’ün ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan sürücü hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki İrem Kütük, başına üniversite kampüsü içerisinde bir kamyon kasasının çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Kütük’ün ölümünün ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma hazırlanan iddianame tamamlandı.

​İddianamede, tutuklanan kamyonet sürücüsü Tahir Kepenek’in ‘taksirle ölüme’ neden olmaktan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

İddianame: Sürücü kusurlu

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, kamyonetin kasasının demir kapağının, mekanizmanın yerinden çıkmasıyla ODTÜ yerleşkesinde kaldırımda yaya olarak yürüyen İrem Kütük’ün başına çarptığı ve üniversite öğrencisinin beyin kanaması ve beyin doku hasarı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede yer alan kaza tespit tutanağında, yolda yürüyen İrem Kütük’ün herhangi bir kural ihlali yapmadığı, Tahir Kepenek’in ise kazadan dolayı kusurlu olduğu belirtildi.