Ana SayfaGüncelCizre Belediyesi yeniden HDP’de: Kayyum belediyeye ait binayı kaymakamlığa bırakmış

Cizre Belediyesi yeniden HDP’de: Kayyum belediyeye ait binayı kaymakamlığa bırakmış

HABER MERKEZİ – HDP eş başkan adaylarına mazbatalarının verildiği Cizre’de, belediye ait bir binanın kayyum tarafından kaymakamlığa devredildiği öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verilerine göre Şırnak Cizre’de yüzde 77,4’lük oy oranıyla 31 Mart yerel seçimlerini kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye eş başkan adayları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, dün mazbatalarını aldı.

Belediyenin borç durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen HDP’li eş başkanlar, kayyum atandığı sırada kasasında 36 milyon TL bulunan belediyeyi 220 milyon 793 bin TL borçla aldıklarını aktardı.

Belediyenin mevcut kasası hakkında da bilgilendirmede bulunan Zırığ, “Kasada 147 bin TL var. Borçlardan kaynaklı bloke var. Bu paradan sadece 20 bin TL’sini kullanabiliyoruz” dedi.

Söz konusu borçlar hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini de ifade eden Mehmet Zırığ, “Bu borçları bahane olarak görmeyeceğiz. Halk bizden hizmet bekliyor. Her şeye rağmen hizmet etmeye devam edeceğiz” mesajı verdi.

Öte yandan bunlara ek olarak çarşı merkezinde bulunan belediyeye ait hizmet binasının da kayyum tarafından bir süre önce Cizre Kaymakamlığı’na devredildiği öğrenildi.


Bu haber Mezoptamya Ajansı’dan derlenmiştir.